Ομπάμα: Άνοιξε το δρόμο για τις κυρώσεις στο Ιράν

Ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα άναψε το «πράσινο φως» για την επιβολή κυρώσεων σε τράπεζες χωρών που εισάγουν ιρανικό πετρέλαιο, πιέζοντας με αυτό τον τρόπο περισσότερο την κυβέρνηση της Τεχεράνης.

Ομπάμα: Άνοιξε το δρόμο για τις κυρώσεις στο Ιράν
1'

Σύμφωνα με τους New York Times, η σημερινή ημέρα ήταν η τελευταία προκειμένου ο κ. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ να αποφασίσει, κατά πόσο η τιμή και η προμήθεια του μη-ιρανικού πετρελαίου επιτρέπει στις χώρες να μειώσουν τις εισαγωγές Ιρανικού πετρελαίου.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Ομπάμα διαβεβαίωσε ότι τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου επιτρέπουν την προώθηση των εν λόγω κυρώσεων.

Όπως, χαρακτηριστικά δήλωσε ο ίδιος: «Υπάρχουν αρκετές προμήθειες πετρελαίου και προϊόντων του από χώρες άλλες από το Ιράν, που επιτρέπουν τη σημαντική μείωση στον όγκο του πετρελαίου και αλλά και των προϊόντων που αγοράζεται από ή μέσω ξένων οικονομικών οργανισμών».

Ο κ. Ομπάμα δικαιολόγησε την απόφαση του αναφερόμενος στην τρέχουσα κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας και στην αύξηση της παραγωγής από διάφορες χώρες, καθώς και στην ύπαρξη στρατηγικών αποθεμάτων.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή