Πενγκ Σουάι: Τέλος στο θρίλερ εξαφάνισης; Η Κινέζα τενίστρια θα εμφανιστεί σύντομα λένε κρατικά ΜΜΕ

Η Κινέζα τενίστρια Πενγκ Σουάι που εξαφανίστηκε αφού κατηγόρησε τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για σεξουαλική επίθεση, θα εμφανιστεί δημόσια «σύντομα», αναφέρουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης

H Πενγκ Σουάι
H Πενγκ Σουάι
ΑΡ
2'

Η Κινέζα πρώην πρωταθλήτρια του τένις Πενγκ Σουάι -πρώην Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης στο διπλό- εξαφανίστηκε μυστηριωδώς απο τις αρχές Νοεμβρίου, όταν κατηγόρησε τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ζιάνγκ Γκαολί, για σεξουαλική επίθεση.

Έκτοτε δεν έχει εμφανιστεί δημόσια. Σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη της κινεζικής εφημερίδας Global Times Χου Σιτζίν, η 35χρονη παραμένει στο σπίτι της με δική της βούληση και θα κάνει δημόσια εμφάνιση «σύντομα».

Η Πενγκ, πρώην πρωταθλήτρια στο διπλό του Wimbledon, εξαφανίστηκε αφού έκανε μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 2 Νοεμβρίου, κατηγορώντας έναν πρώην ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος ότι την ανάγκασε να κάνει σεξ όταν έπαιζε τένις στο σπίτι του.

Η αρχική της ανάρτηση στο Weibo έχει έκτοτε αφαιρεθεί και ούτε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Zιάνγκ Γκαολί ούτε η κινεζική κυβέρνηση έχουν σχολιάσει τον ισχυρισμό της.

Ο αρχισυντάκτης των Global Times -την επίσημη εφημερίδα του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας- έγραψε στο Twitter: «Τις τελευταίες μέρες, παρέμεινε στο σπίτι της ελεύθερα και δεν ήθελε να την ενοχλήσουν. Θα εμφανιστεί δημοσίως και θα συμμετάσχει σε κάποιες δραστηριότητες σύντομα»

Το μυστήριο γύρω από την πρωταθλήτρια του τένις πήρε νέα τροπή την Παρασκευή, αφού εμφανίστηκαν φωτογραφίες που υποτίθεται ότι την δείχνουν να χαλαρώνει στο σπίτι, περιτριγυρισμένη από παιχνίδια και μια γκρίζα γάτα.

Οι ειδικοί ωστόσο εκφράζουν σκεπτικισμό και αμφισβητούν την αυθεντικότητα των εικόνων. Ένα email που υποτίθεται οτι προέρχεται από την Πενγκ κυκλοφόρησε την Τετάρτη από το CGTN, αλλά η αυθεντικότητά του αμφιητείται επίσης.

Εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για την τύχη της διεθνούς φήμης τενίστριας, η Ένωση Αντισφαίρισης Γυναικών (WTA) απείλησε να αποσύρει τα τουρνουά από την Κίνα και η Ένωση Αντισφαίρισης Ανδρών (ATP) αξίωσε διευκρινίσεις από τις κινεζικές αρχές.

Στην υπόθεση παρενέβη και ο ΟΗΕ, καλώντας την Κίνα να αποδείξει πού βρίσκεται η πρωταθλήτρια του τένις. «Βαθιά ανησυχία» στο μεταξύ εξέφρασε και Λευκός Οίκος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια στο myCar

Σάλος με τις δηλώσεις Εξαδάκτυλου για τους μη εμβολιασμένους - Οργισμένοι οι νοσοκομειακοί γιατροί

Οικογενειακό έγκλημα για την προίκα στο Κιλκίς - «Εκπληκτικό στη σύλληψη, πρωτοφανές στην αγριότητα»

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή