Μπόρις Τζόνσον: Ξέχασε τα λόγια του και άρχισε να «αποθεώνει» την... «Πέππα το γουρουνάκι»

Ο Μπόρις Τζόνσον έχασε τα λόγια του σε ομιλίσε προς επιχειρηματίες και ξεκίνησε να μιλάει για την… «Πέππα το γουρουνάκι».

Τζόνσον ομιλία Πέπα
Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον.
Associated Press/Owen Humphreys
2'

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, βίωσε μια αμήχανη στιγμή, μιλώντας στο συνέδριο της Συνομοσπονδίας Βρετανικής Βιομηχανίας (CBI) στο South Shields, καθώς έχασε τα λόγια του και ξεκίνησε να μιλάει για την… «Πέππα το γουρουνάκι» σε επιχειρηματίες.

Συγκεκριμένα, ο Μπόρις Τζόνσον έμεινε άφωνος για περίπου 20 δευτερόλεπτα καθώς έψαχνε το κείμενό του, μουρμουρίζοντας «συγχωρέστε με, συγχωρέστε με».

Και στη συνέχεια ο Βρετανός πρωθυπουργός ρώτησε τους επιχειρηματίες αν είχαν επισκεφθεί ποτέ το θεματικό πάρκο «Peppa Pig World» λέγοντας «Είναι πολύ δικό μου μέρος. Έχει πολύ ασφαλείς δρόμους, πειθαρχία και δίνεται μεγάλη έμφαση στο νέο σύστημα μαζικής μεταφοράς».

Ακόμη, ο Μπόρις Τζόνσον συνέκρινε τον εαυτό του με τον Μωυσή, επειδή κατέληγε σε ένα «σχέδιο 10 σημείων» για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να επενδύσουν στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Μάλιστα, περιέγραψε το σχέδιο ως έναν νέο δεκάλογο που έφτιαξε ακριβώς πριν από ένα χρόνο – και πρόσθεσε: «Είπα στους υπαλλήλους μου, οι νέες 10 εντολές ήταν ότι «θα αναπτύξει» βιομηχανίες όπως η υπεράκτια αιολική ενέργεια, υδρογόνο, πυρηνική ενέργεια και δέσμευση άνθρακα».

Η «συμβολική» ομιλία επικρίθηκε από τη σκιώδη καγκελάριο των Εργατικών, Ρέιτσελ Ριβς. Είπε ότι δείχνει «πόσο ανόητα αντιμετωπίζει τις βρετανικές επιχειρήσεις» και την έλλειψη ενός κυβερνητικού σχεδίου για την ανάπτυξη, προσθέτοντας: «Κανείς δεν γελούσε, γιατί το αστείο δεν είναι πια αστείο. Οι Εργατικοί είναι το αληθινό κόμμα των επιχειρήσεων».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Πώς θα μπαίνουν από σήμερα οι ανεμβολίαστοι σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία

Σοβαρό τροχαίο στα Σπάτα - Πέντε τραυματίες

Μητσοτάκης: Επίδομα 900 ευρώ σε υγειονομικούς, κοινωνικό μέρισμα σε χαμηλοσυνταξιούχους, ΑμεΑ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα

23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα