Βραζιλία: Εθελοντές προσπαθούν να σώσουν εκατοντάδες υποσιτισμένα βουβάλια σε ένα αγρόκτημα
Βραζιλία: Ομάδα εθελοντών επιχειρεί να διασώσει εκατοντάδες βουβάλια.
Μια ομάδα εθελοντών προσπαθεί να σώσει εκατοντάδες βουβάλια, τα οποία, σύμφωνα με την αστυνομία, εγκατέλειψαν σε ένα αγρόκτημα στη Βραζιλία, όπου τουλάχιστον 500 βοοειδή έχουν ήδη πεθάνει από την πείνα, σύμφωνα με τους ανθρώπους που εμπλέκονται στην προσπάθεια.
Η περιβαλλοντική αστυνομία στην πόλη Μπρότας, σε απόσταση 250 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Σάο Πάολο, ανταποκρίθηκε στις καταγγελίες για υποσιτισμένα και κακοποιημένα ζώα στο αγρόκτημα Sao Luiz da Agua Sumida τον περασμένο μήνα.
Αξιωματούχοι βρήκαν 667 ζώα να έχουν εγκαταλειφθεί σε έναν περιορισμένο χώρο και πολλά κουφάρια, σύμφωνα με ένα αντίγραφο αστυνομικής έκθεσης που περιήλθε στην κατοχή του Reuters.
«Έφθασα εδώ, ήταν σαν εμπόλεμη ζώνη», δήλωσε ο Μορίς Βιντάλ, ένας κτηνίατρος που βρέθηκε στο σημείο. «Υπήρχαν πολλά ζώα, πολλά ζώα εξασθενημένα…», είπε, υπολογίζοντας ότι έως και 500 βουβάλια έχουν έκτοτε βρεθεί νεκρά στην ιδιοκτησία.
Ο ιδιοκτήτης της φάρμας Λουίς Αουγκούστο Πινέιρο ντε Σόουζα δεν έχει βρεθεί για να σχολιάσει σχετικά.
Σε μια συνέντευξη στο Globo TV, ο Σόουζα αρνήθηκε οποιοδήποτε σφάλμα, λέγοντας πως υπήρχε νερό και τροφή για τα ζώα και ορισμένα πέθαναν από φυσικά αίτια.
Σε βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας διακρίνονται ορισμένα ζώα να είναι πάρα πολύ αδύναμα για να σταθούν όρθια, για τη μεταφορά των οποίων χρειάστηκε να χρησιμοποιηθούν βαριά μηχανήματα προκειμένου να λάβουν ιατρική φροντίδα. Άλλα ζώα ήταν λιπόσαρκα, με τα πλευρά τους να είναι ορατά.
Σύμφωνα με την έκθεση της περιβαλλοντικής αστυνομίας, οι αρχές επέβαλαν πρόστιμο άνω των 2 εκατομμυρίων ρεάλ για περιβαλλοντικές παραβιάσεις.
Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.
Διαβάστε επίσης:
Υπόθεση Μαρκέλλας: Ομόφωνα ένοχη για όλες τις κατηγορίες η 34χρονη που κακοποίησε την 10χρονη
Καιρός – Προειδοποίηση Αρναούτογλου: Περικυκλωμένη από σύννεφα η Ελλάδα… (vid)
Μετάλλαξη «Όμικρον»: Πώς έφτασε στην Ελλάδα το πρώτο κρούσμα - Τι λέει ο «ασθενής μηδέν»