Πακιστάν: Έρευνα για βίντεο με εκτελέσεις αμάχων

Τη διενέργεια έρευνας σχετικά με ένα βίντεο που ανέβηκε στο Ίντερνετ και εμφανίζει άνδρες ντυμένους σε στολές του πακιστανικού..
1'

Τη διενέργεια έρευνας σχετικά με ένα βίντεο που ανέβηκε στο Ίντερνετ και εμφανίζει άνδρες ντυμένους σε στολές του πακιστανικού στρατού να ανοίγουν πυρ κατά ανθρώπινων στόχων που, σύμφωνα με το στρατό, ήταν άμαχοι διέταξε ο επικεφαλής του πακιστανικού στρατού, στρατηγός Ασφάκ Καγιάνι.


Το βίντεο προκαλεί ερωτήματα για τις καταγγελόμενες εξω-δικαστικές δολοφονίες από το στρατό την ώρα που το Πακιστάν δέχεται αυξανόμενη πίεση από τις ΗΠΑ να αντιμετωπίσει τους ενόπλους που εξαπολύουν επιθέσεις με στόχο τις δυτικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν


Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι ζήτησαν από το Πακιστάν πληροφορίες για βίντεο στο Ίντερνετ το οποίο φέρεται ότι δείχνει πακιστανούς στρατιώτες παρατεταγμένους σε απόσπασμα και απέναντί τους άνδρες με παραδοσιακή στολή του Πακιστάν και δεμένα τα μάτια.


Σημειώνεται ότι η οργάνωση, Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενημέρωσε φέτος το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και αξιωματούχους του Κογκρέσσου για τα στοιχεία που αφορούν περισσότερες από 200 συνοπτικές εκτελέσεις υπόπτων ως υποστηρικτές των Ταλιμπάν από πακιστανούς στρατιώτες στην κοιλάδα Σουάτ. Το Πακιστάν αρνείται τις κατηγορίες.