HΠΑ: Χάος απο τη σφοδρή χιονοθύελλα- 5 νεκροί, χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα και ουρές χιλιομέτρων

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας έπληξε τις ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, με το ύψος του χιονιού σε πολλές περιπτώσεις να ξεπερνά τα 5 μέτρα. Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ τεράστια προβλήματα σημειώθηκαν στις μετακινήσεις
Tεράστια προβλήματα προκάλεσε η χιονόπτωση στις ΗΠΑ
ΑΡ
2'

Τεράστια προβλήματα αφήνει πίσω η πυκνή χιονοθύελλα που έπληξε κυρίως τις ανατολικές ΗΠΑ, διαταράσσοντας την κυκλοφορία, αφήνοντας πίσω πέντε νεκρούς, σχεδόν 850.000 διακοπές ρεύματος και κλείνοντας μεγάλο μέρος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στην Ουάσιγκτον.

Το χιόνι ήταν μάλιστα τόσο πυκνό, ικανό να «εξαφανίσει» τον Λευκό Οίκο και το Καπιτώλιο, ενώ ανάγκασε και τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να περιμένει υπομονετικά επί μισή και πλέον ώρα στο προεδρικό αεροσκάφος για να μπορέσει να αποβιβαστεί με ασφάλεια και να φθάσει τελικά με αυτοκίνητο στον προορισμό του.

Ένα 7χρονο κορίτσι πέθανε μετά από έντονη χιονόπτωση που οδήγησε στην πτώση δέντρου σε ένα σπίτι στο Τάουνσεντ του Τενεσί, ενώ ένα δεύτερο παιδί, ένα 5χρονο αγόρι στη Τζόρτζια, σκοτώθηκε επίσης μετά από δυνατή βροχή και ισχυρές ριπές ανέμου που προκάλεσαν την πτώση ενός δέντρου σε ένα σπίτι κοντά στην Ατλάντα.

Τρεις ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με ένα εκχιονιστικό όχημα στην κομητεία Μοντγκόμερι του Μέριλαντ, μετέδωσε το NBC.

Στη Βιρτζίνια εκατοντάδες οδηγοί έμειναν ακινητοποιημένοι για πάνω από 15 ώρες σε αυτοκινητόδρομο, ενώ σημειώθηκαν εκατοντάδες τροχαία ατυχήματα. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή θάνατοι αλλά πολλοί αυτοκινητιστές ήταν εξαγριωμένοι που έμειναν έξω στο κρύο χωρίς τρόπο να μετακινηθούν από το δρόμο.

Πολλοί παραπονέθηκαν επίσης ότι οι υπάλληλοι έκτακτης ανάγκης δεν αναγνώρισαν τη σοβαρότητα της κατάστασης και δεν πρόσφεραν φαγητό και νερό στους εγκλωβισμένους επί ώρες πολίτες σε πολικές θερμοκρασίες.

Πολλές πτήσεις ακυρώθηκαν και χιλιάδες νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σε Βιρτζίνια, Μέριλαντ, Καρολίνα και Τζόρτζια.

Περισσότερες από τις μισές πτήσεις στα τρία μεγάλα αεροδρόμια της Ουάσιγκτον είτε καθυστέρησαν είτε ακυρώθηκαν το πρωί της Δευτέρας, ανέφερε η FlightAware. Το ένα τέταρτο των πτήσεων στα τρία μεγάλα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης καθυστέρησαν ή ακυρώθηκαν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Προκλητικός Βασιλακόπουλος: Είναι υποχρεωτικότητα αυτή; Να παρακρατούνται τα 100 ευρώ από τη σύνταξη

Τραγωδία στην Καρδίτσα: Νεκρός 18χρονος φοιτητής – Κατέρρευσε μέσα σε καφετέρια

Survivor: «Βόμβα» με τους υποψήφιους - Η απόφαση που έφερε τα πάνω - κάτω (videos)

Άδεια από την εργασία για όσους νοσούν με κορονοϊό: Τέλος στο αλαλούμ – Τι προβλέπει η ΚΥΑ