Aίγυπτος: Δασκάλα απολύθηκε επειδή χόρεψε δημόσια χορό της κοιλίας - Η απίστευτη περιπέτειά της

Η απόλυση μίας δασκάλας επειδή...τόλμησε να χορέψει δημόσια χορό της κοιλίας στην Αίγυπτο, ανοίγει συζητήσεις για τα δικαιώματα των γυναικών στη χώρα. Το video έγινε viral και η γυναίκες σκέφτηκε ακόμη και να δώσει τέλος στη ζωή της.
O χορός της κοιλιάς χρονολογείται απο την εποχή των Φαραώ
ΑΡ
3'

Το viral βίντεο μιας δασκάλας που χορεύει το χορό της κοιλιάς έχει πυροδοτήσει μια εθνική συζήτηση σχετικά με τα δικαιώματα των γυναικών και το συντηρητισμό της χώρας. Η Aya Yousef απολύθηκε και χώρισε από τον σύζυγό της, αφού βιντεοσκοπήθηκε από έναν συνάδελφό της σε μια επαγγελματική κοινωνική εκδήλωση σε ένα σκάφος του Νείλου, χωρίς την άδειά της.

Πλάνα την δείχνουν να κινείται ρυθμικά στους ήχους της μουσικής μαζί με τους άνδρες συναδέλφους της. Λέγεται ότι ο χορός της κοιλιάς χρονολογείται από την εποχή των Φαραώ, αλλά στη σημερινή εποχή δεν θεωρείται ευπρεπές για τις γυναίκες να χορεύουν δημόσια.

Το βίντεο της Yousef, η οποία φοράει την ισλαμική μαντίλα και ένα μακρυμάνικο φόρεμα για την ημερήσια εκδρομή στο ποτάμι, φαίνεται πολύ...σεμνό για τα δυτικά πρότυπα. Ωστόσο, καθώς κοινοποιήθηκε ευρέως στα αραβικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης την περασμένη εβδομάδα, προκάλεσε κατακραυγή στους συντηρητικούς κύκλους της αιγυπτιακής κοινωνίας.

Οι επικριτές της ισχυρίστηκαν ότι είχε ενεργήσει επαίσχυντα: «Εκφράζει ξεκάθαρα τις εποχές ηθικής κατάπτωσης που ζούμε!! Όλα επιτρέπονται», έγραψε ένας χρήστης του Twitter. «Η εκπαίδευση έχει φτάσει σε χαμηλό επίπεδο στην Αίγυπτο», σχολίασε άλλος, ζητώντας την παρέμβαση των αρμόδιων αρχών.

Στη συνέχεια, η γυναίκα απολύθηκε από το δημοτικό σχολείο στην επαρχία Dakahlia στο Δέλτα του Νείλου, όπου εργαζόταν αρκετά χρόνια, διδάσκοντας αραβικά.

Έχει ορκιστεί ότι δεν θα χορέψει ποτέ ξανά και είπε ότι σκέφτηκε ακόμη και να αυτοκτονήσει κατά τη διάρκεια της πρόσφατης δοκιμασίας της. «Δέκα λεπτά σε μία βάρκα στο Νείλο μου κόστισαν τη ζωή», είπε στους δημοσιογράφους.

Οι υπερασπιστές των δικαιωμάτων των γυναικών στην Αίγυπτο την υπερασπίστηκαν, λέγοντας ότι η δασκάλα δεν έκανε τίποτα κακό και ότι είναι θύμα σε ένα κυνήγι μαγισσών.

Για την υποστήριξή της και για την υπεράσπιση των προσωπικών ελευθεριών, η αναπληρώτρια προϊσταμένη ενός άλλου σχολείου δημοσίευσε φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τον εαυτό της να χορεύει στον γάμο της κόρης της.

Ο επικεφαλής του Αιγυπτιακού Κέντρου για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, Δρ Nihad Abu Qumsan, πρόσφερε στην Yousef δουλειά στο γραφείο του και της ζήτησε να φέρει το συμβόλαιό της από το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να υποβάλει νομική καταγγελία κατά της απόλυσής της.

Το κύμα συμπαράστασης βοήθησε. Οι τοπικές αρχές την έχουν πλέον διορίσει σε μια θέση σε νέο σχολείο. Η δασκάλα παραπονέθηκε ότι η υπόθεση συνιστά «παραβίαση της ιδιωτικής ζωής [της]». Επισήμανε ότι δεν χόρεψε σε δημόσιο ίδρυμα ή μπροστά σε μαθητές και είπε ότι σκοπεύει να μηνύσει το άτομο που τράβηξε το βίντεο τον περασμένο μήνα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στη Χαλκίδα: Δύο νεκροί από τροχαίο στην περιοχή Δροσιά

Κακοκαιρία Διομήδης: Μεγάλα προβλήματα στη Θεσσαλία - Xιόνια και στην Αττική τις επόμενες ώρες

Στην αντεπίθεση ο Τζόκοβιτς: Να σταματήσει η παραπληροφόρηση, έγιναν ανθρώπινα λάθη, ζητώ συγγνώμη

Survivor: Απίστευτος καυγάς ανάμεσα σε Πιλίδη και Κατσαούνη – Τους χώρισαν οι συμπαίκτες τους