Η μαριχουάνα θα τους σώσει

Λιγότεροι από 1000 κάτοικοι στην Ρασκέρα στην Καταλονία, καλούνται σήμερα να ψηφίσουν, για να εγκρίνουν ή όχι την καλλιέργεια μαριχουάνας προκειμένου να ανταπεξέλθουν στην οικονομική κρίση.
1'

Η ιδέα αυτή ανήκει στον δήμαρχο Μπερνάτ Πελίζα, ο οποίος υπέγραψε μία συμφωνία αξίας 1,3 εκατ. ευρώ με την Ένωση Προσωπικής Χρήσης Κάνναβης Βαρκελώνης (Abcda) για τη μίσθωση 17 στρεμμάτων γης με σκοπό την καλλιέργεια μαριχουάνας για προσωπική χρήση (που επιτρέπεται από την ισπανική νομοθεσία).

Η ένωση που καλλιεργεί κάνναβη για θεραπευτικούς σκοπούς και αριθμεί πέντε χιλιάδες μέλη, θα πληρώνει 650.000 ευρώ τον χρόνο στην Ρασκέρα ποσό καθοριστικής σημασίας για τα άδεια ταμεία του Δήμου.

Η μικρή πόλη στηρίζεται κυρίως στην καλλιέργεια ελαιόλαδου και σήμερα θα επιλέξει αν συμφωνεί με το σχέδιο του Αριστερού Δημάρχου ο οποίος δήλωσε πως θα παραιτηθεί αν δεν ψηφιστεί η συμφωνία από το 75% των κατοίκων.

Η κοινότητα της Ρασκέρα φαίνεται πως είναι διχασμένη και δεν επιθυμεί να μιλήσει για την προτίμησή της καθώς πολλοί εκφράζουν φόβους ότι η μικρή πόλη θα μετατραπεί σε πυρήνα ναρκομανών.

Απόψε το βράδυ θα ληφθεί η απόφαση.