ΗΠΑ: Aυθεντικό το βίντεο της συντριβής του μαχητικού F-35 στη θάλασσα της Ν. Κίνας

Την αυθεντικότητα του βίντεο που δείχνει τη συντριβή του αεροσκάφους F-35 των ΗΠΑ στη θάλασσα της Νότιας Κίνας επιβεβαίωσε το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών.

ΗΠΑ: Aυθεντικό το βίντεο της συντριβής του μαχητικού F-35 στη θάλασσα της Ν. Κίνας
2'

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CBS, το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ ανέφερε πως τις εικόνες κατέγραψε κάποιος πάνω στο αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson. Η διαρροή διερευνάται.

«Το πλοίο εκτιμά πως το βίντεο και οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται στα μέσα ενημέρωσης κατεγράφησαν πάνω στο USS Carl Vinson κατά τη συντριβή. Σε εξέλιξη είναι έρευνα για το περιστατικό» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το Πολεμικό Ναυτικό εξέδωσε στις αρχές της εβδομάδας ανακοίνωση, όπου ανέφερε ότι το F-35 είχε ένα ατύχημα προσγείωσης στο κατάστρωμα, ενώ το USS Carl Vinson εκτελούσε πτητικές λειτουργίες ρουτίνας στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Ο πιλότος εκτινάχθηκε με ασφάλεια από το αεροσκάφος και περισυνελέγη μέσω αμερικανικού στρατιωτικού ελικοπτέρου. Τραυματίστηκαν συνολικά επτά ναύτες- τρεις μεταφέρθηκαν σε μονάδα ιατρικής περίθαλψης στις Φιλιππίνες και τέσσερις αντιμετωπίστηκαν από ιατρικό προσωπικό επί του σκάφους, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ναυτικού.

Το Πολεμικό Ναυτικό σκοπεύει να πραγματοποιήσει επιχείρηση για την ανάκτηση του αεροσκάφους, σύμφωνα με τον γραμματέα Τύπου του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι.

Σύμφωνα με το BBC οι Αμερικανοί έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να το εντοπίσουν και να το ανασύρουν πριν απο τους Κινέζους. Το αεροσκάφος F-35 των 100 εκατομμυρίων δολαρίων κατέπεσε στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, είναι το νεότερο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και γεμάτο με διαβαθμισμένο εξοπλισμό και βρίσκεται στα διεθνή ύδατα.

«Το επαθλο? Όλα τα μυστικά πίσω από αυτή την πανάκριβη, κορυφαία μαχητική δύναμη» αναφέρει το BBC.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή