Σουηδία: Ληστές με μαχαίρι έκλεψαν τους υπολογιστές της τάξης κατά τη διάρκεια του μαθήματος

Ενα απίστευτο περιστατικό ερευνά η αστυνομία στη Σουηδία. Δύο ληστές μπήκαν σε τάξη την ώρα του μαθήματος και έκλεψαν τους ηλέκτρονικούς υπολογιστές των παιδιών

Αστυνομικοί στη Σουηδία
Αστυνομικοί στη Σουηδία
A.P
1'

Δύο ληστές με μαχαίρι μπήκαν σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Σουηδία τη Δευτέρα (7/2) και έκλεψαν υπολογιστές από μαθητές, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το περιστατικό έγινε σε σχολείο της πόλης Βεστερός που ειναι η πέμπτη μεγαλύτερη τς χώρας και βρίσκεται 100 χιλιόμετρα δυτικά της Στοκχόλμης. Οι μασκοφόροι μπήκαν στην τάξη εν ώρα μαθήματος και πήραν όλους τους υπολογιστές της τάξης, αναγκάστηκαν ωστόσο να απορρίψουν κάποιες συσκευές επειδή τους κυνήγησαν οι δάσκαλοι.

Κανένας μαθητής ή εκπαιδευτικός δεν τραυματίστηκε, αλλά ένας περαστικός που προσπάθησε να επέμβει νοσηλεύτηκε επί τόπου για μικροτραύματα. Η αστυνομία δεν έδωσε πλήρεις λεπτομέρειες για τη ληστεία, αλλά είπε ότι οι αστυνομικοί κλήθηκαν στο σημείο όταν «πολλοί δράστες» ανάγκασαν τους ανθρώπους να παραδώσουν ηλεκτρονικές συσκευές.

Ο Tobias Ahlen, εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, είπε ότι αστυνομικοί περιπολούν την περιοχή. Ο διευθυντής του σχολείου είπε ότι αρκετοί από τους μαθητές δεν ένιωθαν καλά το απόγευμα, μετά το συμβάν και δέχονται υποστήριξη απο ειδικούς.

«Υπάρχουν πολλοί που είναι λυπημένοι, αναστατωμένοι και σοκαρισμένοι που έγιναν μάρτυρες ενός τόσο φρικτού και τραυματικού γεγονότος», είπε στην εφημερίδα Aftonbladet. «Ανάλογα πράγματα δεν πρέπει να συμβαίνει σε ένα σχολείο, είναι απαίσιο», πρόσθεσε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή