Καμίλα: Mε αέρα Βασίλισσας επισκέφθηκε μαθητές και φύτεψε συμβολικά δέντρο, στα χνάρια της Νταϊάνας
Λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση της Ελισάβετ ότι η Καμίλα θα ονομάζεται Βασιλική Σύζυγος μετά την ενθρόνιση του Καρόλου η δούκισσα της Κορνουάλης πραγματοποίησε την πρώτη της εμφάνιση, μόνη και με αέρα... εστεμμένης - Η 74χρονη σύζυγος του Πρίγκιπα της Ουαλίας επισκέφθηκε δημοτικό σχολείο, μίλησε με μαθητές και φύτεψε συμβολικά ένα δέντρο θυμίζοντας παλαιότερες εμφανίσεις της αδικοχαμένης Νταϊάνα
Η Δούκισσα της Κορνουάλης πραγματοποίησε σήμερα την πρώτη της δημόσια εμφάνιση, μετά την ανακοίνωση της βασίλισσας η οποία της έδωσε το πράσινο φως να λάβει τον τίτλο της βασίλισσας, όταν ο Πρίγκιπας Κάρολος πάρει τον θρόνο.
Η 74χρονη Καμίλα, επισκέφτηκε για πρώτη φορά το Δημοτικό σχολείο «Roundhill» στο Μπαθ δείχνοντας μάλιστα έκπληκτη όταν την υποδέχτηκαν δεκάδες παιδιά με σημαίες της Μεγάλης Βρετανίας ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε το φιλανθρωπικό ίδρυμα Voices που ασχολείται με την ενδοοικογενειακή κακοποίηση των γυναικών.
Η Δούκισσα φαινόταν πολύ χαρούμενη ενώ όπως μεταδίδει η Daily Mail ανάμεσα στο πλήθος που την επευφημούσε ακούστηκαν φωνές που την αποκαλούσαν «Βασίλισσα Καμίλα».
Δείτε την gallery:
Θα φορά το στέμμα της βασιλομήτορος με το διαμάντι Koh-i-Noor
''Επιθυμία μου η Καμίλα να ονομάζεται Βασιλική Σύζυγος'', ήταν η δήλωση της Βασίλισσας Ελισάβετ. Η συγκεκριμένη κίνηση της μακροβιότερης μονάρχη στο Ηνωμένο Βασίλειο αντικατοπτρίζει και τη γενικότερη αποδοχή της θέσης της Καμίλας στη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας.
Οι εφημερίδες ταμπλόιντ δεν την στοχοποιούν πλέον, όπως έκαναν επί μία δεκαετία μετά τον θάνατο το 1997, της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Η Καμίλα, πλέον εκπροσωπεί τακτικά τη βασιλική οικογένεια στο πλευρό του Καρόλου σε επίσημες εμφανίσεις.
Αίσθηση μάλιστα προκαλεί και η σημερινή αποκάλυψη της Daily Mail ότι η βασίλισσα παραχωρεί στην Καμίλα το στέμμα της βασιλομήτωρος με το ανεκτίμητης αξίας διαμάντι Koh-i-Noor.
Η ιστορία του διαμαντιού
Το Koh-i-Noor είναι ένα από τα μεγαλύτερα κομμένα διαμάντια στον κόσμο, βάρους 105,6 καρατίων και μέρος των κοσμημάτων του βρετανικού στέμματος.
Πιθανώς εξορύχθηκε στο Golconda της Ινδίας. Δεν υπάρχει καμία καταγραφή του αρχικού βάρους του, αλλά το πιο έγκυρο βάρος είναι 191 καράτια ή 38,2 γρ. Το Koh-i-Noor σημαίνει για τις γλώσσες Χίντι και Περσικά το “Βουνό του Φωτός”. Είναι γνωστό με αυτό το όνομα από τον 18ο αιώνα. Άλλαξε χέρια μεταξύ διαφόρων φατριών στη σύγχρονη Ινδία, το Πακιστάν, το Ιράν και το Αφγανιστάν, μέχρι που παραχωρήθηκε στη βασίλισσα Βικτωρία μετά την κατάκτηση της Βρετανίας από το Punjab το 1849.
Αρχικά, η πέτρα είχε παρόμοια κοπή με άλλα διαμάντια της εποχής της αυτοκρατορίας των Mughal, τα οποία βρίσκονται σήμερα στα κοσμήματα του Ιρανικού στέμματος. Το 1851 το Koh-i-Noor παρουσιάστηκε στη Μεγάλη Έκθεση του Λονδίνου, αλλά η θαμπή κοπή του απέτυχε να εντυπωσιάσει τους θεατές. Ο πρίγκιπας Άλμπερτ, σύζυγος της Βασίλισσας Βικτώριας, διέταξε να ξανακοπεί το διαμάντι σε σχήμα οβάλ και μπριγιάν. Σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα, η μύτη στο κάτω μέρος του διαμαντιού είναι ασυνήθιστα μεγάλη, δημιουργώντας την εντύπωση μιας μαύρης τρύπας όταν βλέπουμε την πέτρα από πάνω. Το διαμάντι θεωρείται, ωστόσο, από γεμμολόγους ως “γεμάτο ζωή”.
Σήμερα, το διαμάντι είναι σε δημόσια έκθεση στο Jewel House στον Πύργο του Λονδίνου, όπου το βλέπουν εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Οι κυβερνήσεις της Ινδίας και του Πακιστάν έχουν υποστηρίξει την κυριότητα του Koh-i-Noor και ζήτησαν την επιστροφή του από τότε που οι δύο χώρες απέκτησαν την ανεξαρτησία τους από το Ηνωμένο Βασίλειο το 1947. Η βρετανική κυβέρνηση επιμένει ότι το κόσμημα ελήφθη νόμιμα υπό τους όρους της τελευταίας συνθήκης της Λαχόρης και απέρριψε τις αξιώσεις.
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.
Διαβάστε επίσης:
Ελισάβετ: Γη και ύδωρ στην Καμίλα – Θα φορά το στέμμα της βασιλομήτορος με το διαμάντι Koh-i-Noor
Βασίλισσα Ελισάβετ: Κλείνει εκκρεμότητες στο πλατινένιο Ιωβηλαίο - Η απόφαση να «στέψει» την Καμίλα
Βασίλισσα Ελισάβετ: Γιορτάζει 70 χρόνια στον βρετανικό θρόνο - Τα ρεκόρ, οι «πρωτιές» και οι κρίσεις