Παρίσι: Νεκρός ο άνδρας που απειλούσε με μαχαίρι αστυνομικούς σε σιδηροδρομικό σταθμό

Δύο αστυνομικοί στο Παρίσι εξουδετέρωσαν άνδρα που τους απειλούσε με μαχαίρι στο σιδηροδρομικό σταθμό Γκαρ ντι Νορ της γαλλικής πρωτεύουσας
Βίαιο περιστατικό στο σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού
ΑΡ
1'

Οι αστυνομικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον άγνωστο άνδρα στον σιδηροδρομικό σταθμό Gare du Nord - στο 10ο διαμέρισμα της πρωτεύουσας - γύρω στις 7 το πρωί της Δευτέρας. O δράστης πήρε στο κατόπι τους αστυνομικούς με ένα μαχαίρι και στη συνέχεια δέχθηκε πυρά, επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμαμέν.

«Το άτομο που τους επιτέθηκε υπέκυψε επί τόπου στα τραύματά του», είπε ο υπουργός σημειώνοντας ότι οι δύο αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί ελαφρά. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ο άνδρας αυτός ήταν οπλισμένος με ένα μαχαίρι 30 εκατοστών που είχε χαραγμένα πάνω του τα αρχικά ACAB (All Cops Are Bastards, Όλοι οι μπάτσοι είναι μπάσταρδοι).

Ο Γκαρ ντι Νορ είναι ένας από τους μεγαλύτερους σιδηροδρομικούς σταθμούς στην Ευρώπη, ο οποίος συνδέει τη Γαλλία με τη Βρετανία και το Βέλγιο. Όπως έγραψε ο υπουργός Εσωτερικών στο Twitter, το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 7 το πρωί τοπική ώρα και κανένας πολίτης δεν τραυματίστηκε.

Στον ραδιοφωνικό σταθμό ο υπουργός Μεταφορών Ζαν-Μπατίστ Τζεμπαρί είπε ότι το περιστατικό δεν φαίνεται να συνδέεται με τρομοκρατία και ο δράστης ήταν ήδη γνωστός στις αρχές. Η ανησυχία σχετικά με το βίαιο έγκλημα και την τρομοκρατία είναι κυρίαρχα θέματα για τους Γάλλους ψηφοφόρους που ετοιμάζονται να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές τον Απρίλιο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.