Γαλλία: 7 νεκροί από έκρηξη στο ισόγειο κτηρίου

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από έκρηξη σε κτήριο στη νοτιοδυτική Γαλλία.
Πυρκαγιά με 7 νεκρούς στη Γαλλία (φωτό αρχείου)
ΑΡ
2'

Η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στη 1.30 π.μ. σε ένα κτήριο στη μικρή πόλη Σεν-Λοράν ντε λα Σαλανκ στο νοτιοδυτικό διαμέρισμα των Pyrénées-Orientale, κοντά στοΠερπινιάν.

Μετά την έκρηξη ακολούθησε πυρκαγιά, η οποία επεκτάθηκε σε γειτονικά κτήρια, με αποτέλεσμα συνολικά 25 άνθρωποι να απομακρυνθούν και τουλάχιστον επτά να χάσουν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με τον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό France Bleu, η έκρηξη σημειώθηκε στο ισόγειο του κτιρίου, σε ένα παντοπωλείο της πόλης. Φιάλες υγραερίου βρέθηκαν στην περιοχή του πληγέντος κτιρίου, αλλά δεν είναι ακόμη σαφές εάν ήταν η αιτία ή αν επιδείνωσαν την έκρηξη.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμαμέν έγραψε τη Δευτέρα στο Twitter: «Μια έκρηξη που ακολούθησε πυρκαγιά σκότωσε τουλάχιστον 7 ανθρώπους στο διαμέρισμα των Pyrénées-Orientales.

«Διακόπτω το ταξίδι μου στο Μονπελιέ για να μεταβώ στο σημείο «Προσφέρω την αμέριστη συμπαράστασή μου στις κινητοποιημένες κρατικές υπηρεσίες και στους κατοίκους. Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους».

Σχεδόν 100 πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί της Δευτέρας η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, αλλά το κτίριο δεν είναι ακόμη προσβάσιμο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.