Γαλλία: Στην τελική ευθεία για τις προεδρικές εκλογές

Μία εβδομάδα μένει για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία και οι υποψήφιοι κορυφώνουν τις προσπάθειές τους για τη νίκη.

Γαλλία: Στην τελική ευθεία για τις προεδρικές εκλογές
1'

Ο Νικολά Σαρκοζί και ο Φρανσουά Ολάντ θα πραγματοποιήσουν σήμερα συγκεντρώσεις ταυτόχρονα στο Παρίσι. Ο Σαρκοζί θα μιλήσει στην Πλας ντε Λα Κονκόρντ, την μεγαλύτερη, ιστορική πλατεία του Παρισιού, όπου ο μονάρχης Λουδοβίκος ο 16ος είχε οδηγηθεί στην γκιλοτίνα μετά την επανάσταση του 1789, ενώ ο Ολάντ, που εξακολουθεί να προηγείται στις δημοσκοπήσεις, θα μιλήσει ταυτόχρονα μπροστά στο Σατό ντε Βανσέν, ένα ανακτορικό κάστρο στο ανατολικό άκρο της πόλης που είχαν αποπειραθεί να πυρπολήσουν εργάτες το 1791.

Παρά τις προσπάθειες του Σαρκοζί για την επανεκλογή του, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι ελπίδες του μειώνονται, αφού η άνοδός των τελευταίων δημοσκοπήσεων δεν είναι ικανή να ανατρέψει τα δεδομένα. Ο Ολάντ φαίνεται ότι ανοκτά το προβάδισμα στον α' γύρο, ενώ εκλέγεται πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας με διαφορά από 9 μέχρι 14 μονάδες.

Το επιτελείο Σαρκοζί επιχειρεί να ανατρέψει το κλίμα, όμως η εκστρατεία φαίνεται ότι χάνει τον παλμό της. Μετά την σκληρή του στάση σε θέματα μετανάστευσης και προστασίας των γαλλικών προϊόντων για να πάρει ψήφους της ακροδεξιάς, πλέον ο Σαρκοζί υποστηρίζει ότι επιδιώκει να προσελκύσει ψήφους από όλες τις κοινωνικές ομάδες.

Οι δύο υποψήφιοι θα αναμετρηθούν σε μία ως δύο τηλεμαχίες, αλλά αφού διεξαχθεί ο πρώτος γύρος.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή