Στόλτενμπεργκ για Ουκρανία : Καλούμε τη Ρωσία να κάνει πίσω

Οι κινήσεις της Ρωσίας αποτελούν σημαντική κλιμάκωση και συνιστούν μια κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, σύμφωνα με τον κ. Στόλτενμπεργκ

Στόλτενμπεργκ για Ουκρανία : Καλούμε τη Ρωσία να κάνει πίσω
Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ πρόσθεσε ακόμη ότι τα μέλη του ΝΑΤΟ θα συνεχίσουν να κάνουν ότι είναι απαραίτητο προκειμένου να θωριστεί η Συμμαχία έναντι επιθετικών κινήσεων,
1'

Την εκτίμηση ότι η Ρωσία δεν έχει εγκαταλείψει το σχέδιο της για μεγάλης κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Είναι μια κρίση που δημιουργήθηκε αποκλειστικά από τη Ρωσία, η Ουκρανία δεν έχει απαντήσει στις προκλήσεις της Μόσχας και η Συμμαχία θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει πολιτικά την Ουκρανία» είπε ο γγ του ΝΑΤΟ.

«Συνεχίζουμε να καλούμε τη Ρωσία να κάνει πίσω... ποτέ δεν είναι αργά για να αποτραπεί η επίθεση», πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, προτρέποντας τη Μόσχα να επιλέξει τον δρόμο της διπλωματίας.

Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ πρόσθεσε ακόμη ότι τα μέλη της Συμμαχίας θα συνεχίσουν να κάνουν ότι είναι απαραίτητο προκειμένου να θωριστούν έναντι επιθετικών κινήσεων, ενώ τόνισε ότι ήδη 100 μαχητικά αεροσκάφη βρίσκονται σε κατάσταση «αυξημένης ετοιμότητας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πώς ο Πούτιν φέρνει τα πάνω κάτω στη γεωπολιτική σκακιέρα - Η αντίδραση της Ε.Ε. και οι κυρώσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή