Βλαντιμίρ Πούτιν: Αυτή είναι η αμύθητη περιουσία του - Παλάτια, σκάφη και υπερπολυτελή αμάξια

Με περιουσία που εκτιμάται στα 200 δισεκατομμύρια ευρώ, ο ισχυρότερος άνδρας της Ρωσίας (και ίσως του πλανήτη), είναι αποφασισμένος να φτάσει την ρωσό-ουκρανική διαμάχη στα άκρα.

Βλαντιμίρ Πούτιν: Αυτή είναι η αμύθητη περιουσία του - Παλάτια, σκάφη και υπερπολυτελή αμάξια
Ζωή κροίσου ζει ο Βλαντιμίρ Πούτιν
AP IMAGES
2'

Είναι ο άνθρωπος που όλα τα βλέμματα της υφηλίου είναι στραμμένα πάνω του. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει φέρει τον πλανήτη στα... πρόθυρα νευρικής κρίσης, ο ίδιος ωστόσο συνεχίζει να ζει μια ζωή που θα ζήλευαν οι τσάροι του παρελθόντος, «βουτηγμένη» σε παλάτια, ελικόπτερα και δισεκατομμύρια ευρώ.

Η επίσημη γραμμή του Κρεμλίνου είναι ότι ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας, κερδίζει το χρόνο μόνο 170.000 δολάρια, ποσό το οποίο αντιστοιχεί στον μισθό του. Ωστόσο, σύμφωνα με το Bloomberg Review, σε ένα άρθρο που δημοσίευσε ήδη από το 2013, έγραφε ότι «με μια απλή αναζήτηση στη Google φτάνουμε σε υπολογισμό μεταξύ 40 και 70 δις περιουσία».

Εκπληκτικές αποκαλύψεις για τον πλούτο που έχει συγκεντρώσει ο Ρώσος πρόεδρος έκανε ένας αναλυτής, Ρώσος εξόριστος, ο Stanislav Belkovsky. Σε παλαιότερη συνέντευξή του στον Guardian και στην Die Welt δήλωνε ήδη από το 2007, ότι ο Πούτιν κατέχει το 37% της εταιρείας πετρελαίου Surgutneftgaz καθώς και το 4,5% του πετρελαϊκού γίγαντα Gazprom. Κάτι το οποίο μεταφράζεται από την συμμετοχή του στο κεφάλαιο αυτών των εταιρειών σε 40 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Belkovsky το 2012 μίλησε στο Bureau of Investigative of journalism και αναθεώρησε το νούμερο κατά πολύ πάνω, για τον απλούστατο λόγο ότι στο μεταξύ οι μετοχές στους δύο αυτούς κολοσσούς είχαν ανέβει. Εκτιμούσε, λοιπόν, την υποτιθέμενη περιουσία του Πούτιν σε «60-70 δισεκατομμύρια δολάρια».

Σύμφωνα με με μια έκθεση του 2012, ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατέχει 20 ακίνητα (εκ των οποίων ένα παλάτι), 15 ελικόπτερα, 4 γιότ, 43 αεροπλάνα (εκ των οποίων ένα Airbus και ένα Falcon του Dassault) τα οποία μόνα τους κοστίζουν 1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τι κατέχει ακριβώς ο Πούτιν σήμερα, είναι λίγο... θολό. Και αυτό επειδή η αντιπολίτευση και οι επικριτές του, του φορτώνουν «θεωρητικά» μια σειρά από υπερπολυτελή κτίσματα και σπατάλες, τα οποία δεν μπορούν να αποδειχτούν ωστόσο μοιάζουν πολύ λογικά με βάση τη δυναμική του Ρώσου προέδρου.

Δείτε στην gallery μερικά από τα αποκτήματα του Βλαντιμίρ Πούτιν:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πούτιν: Είμαστε έτοιμοι να βρούμε διπλωματικές λύσεις με τη Δύση για την Ουκρανία

Ντόναλντ Τραμπ: «Ιδιοφυής» η στρατηγική του Πούτιν - «Αδύναμη» η αντίδραση του Μπάιντεν

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή