Πόλεμος στην Ουκρανία: Δυνάμεις Τσετσένων έχουν αναπτυχθεί στη χώρα - Στόχος ο Ζελένσκι

Δυνάμεις Τσετσένων μαχητών έχουν αναπτυχθεί στην Ουκρανία, συμμετέχοντας στις σφοδρές μάχες τόσο στην περιφέρεια όσο και στην κατάλυψη του Κιέβου - Στόχος τους, σύμφωνα με ξένα μέσα είναι ο εντοπισμός του Ουκρανού προέδρου

Ουκρανία
Οι δυνάμεις των Τσετσένων μέχρι στιγμής δεν έχουν υποστεί απώλειες,όπως αναφέρουν
AP
2'

Ο Ραμζάν Καντίροφ, ο ηγέτης της Τσετσενίας και σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε σήμερα πως Τσετσένοι μαχητές έχουν αναπτυχθεί στην Ουκρανία, ενώ προέτρεψε τους Ουκρανούς να ανατρέψουν την κυβέρνησή τους.

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, ο Καντίροφ καυχήθηκε ότι οι τσετσενικές μονάδες δεν έχουν μέχρι στιγμής υποστεί απώλειες και ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα μπορούσαν εύκολα να καταλάβουν μεγάλες ουκρανικές πόλεις, μεταξύ αυτών την πρωτεύουσα Κίεβο, όμως αποστολή τους είναι να αποφύγουν τις απώλειες ζωών.

Στόχος των Τσετσένων ο Ζελένσκι

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν -σύμφωνα με υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ- υποστηρίζεται από 10.000 Τσετσένους μαχητές οι οποίοι έχουν ως στόχο τον Ουκρανό πρόεδρο.

Όπως είχε μεταδώσει η Daily Mail οι Αμερικανοί τις προηγούμενες ημέρες είχαν σημάδια κινητοποίησης στο Γκρόζνι, από χιλιάδες Τσετσένους στρατιώτες, μέλη της Εθνοφρουράς, που είχαν συγκεντρωθεί εκεί. Στόχος του Βλάντιμιρ Πούτιν ήταν να προσγειώσει τους Τσετσένους αλεξιπτωτιστές σε αεροδρόμιο κοντά στο Κίεβο.

Αποστολή των αλεξιπτωτιστών, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι να εντοπίσουν τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι αλλά και το σύνολο της ουκρανικής κυβέρνησης, όπως και βουλευτές, ώστε να υπογράψουν μια «ειρηνευτική» συμφωνία, που θα παραδώσει τον έλεγχο της χώρας στη Ρωσία ή σε ένα καθεστώς που θα υποστηρίζεται από τη Μόσχα.

Ο πρόεδρος της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροβ έστειλε «απειλητικό» μήνυμα στους Ουκρανούς, λέγοντας: «Θα ήθελα να συμβουλεύσω τον σημερινό πρόεδρο Ζελένσκι, προτού γίνει πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας, να τηλεφωνήσει στον γενικό διοικητή μας, τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς και να ζητήσει συγγνώμη».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Στα χέρια των Ρώσων μέρος του οπλισμού που είχε στείλει η Δύση

Ουκρανία: Συγκινεί γυναίκα που μαζεύει τα συντρίμμια του σπιτιού της και τραγουδά τον εθνικό ύμνο

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή