Πόλεμος στην Ουκρανία: Κυρώσεις και στη Λευκορωσία - Ακύρωσε βίζες η Μεγάλη Βρετανία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η εμπλοκή της Λευκορωσίας στον πόλεμο την φέρνει αντιμέτωπη με κυρώσεις.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κυρώσεις και στη Λευκορωσία - Ακύρωσε βίζες η Μεγάλη Βρετανία
O πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο
AP IMAGES
1'

Η Λευκορωσία έχει βρεθεί πλέον στο στόχαστρο της παγκόσμιας κοινής γνώμης για τη συνεργασία της με την Ρωσία στην εισβολή στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, και ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχαν έρθει σε συνεννόηση πριν την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με τα σύνορα της χώρας να ανοίγουν για να περάσουν τα στρατεύματα της «αρκούδας».

Αυτή η κίνηση, σε συνδυασμό με την επιμονή του Πούτιν για συζητήσεις στο Μινσκ και μόνο εκεί, έφεραν πλέον και την Λευκορωσία στο στόχαστρο της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής.

Έτσι, το απόγευμα του Σαββάτου, η Μεγάλη Βρετανία ακύρωσε τις βίζες της εθνικής ομάδας μπάσκετ της Λευκορωσίας, η οποία θα αγωνιζόταν για τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ.

«Η Μεγάλη Βρετανία δεν καλωσορίζει στα εδάφη της εθνικές ομάδες, των οποίων οι χώρες πήραν το πλευρό του Πούτιν στην απρόκλητη εισβολή στην Ουκρανία», ανέφερε ο γενικός γραμματέας αθλητισμού της Μεγάλης Βρετανίας, Priti Patel στο twitter.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Λευκορωσία βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με την Εθνική μας ομάδα και πλέον θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως θα βρει και άλλες πόρτες... αεροδρομίων κλειστές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Στα χέρια των Ρώσων μέρος του οπλισμού που είχε στείλει η Δύση

Ουκρανία: Συγκινεί γυναίκα που μαζεύει τα συντρίμμια του σπιτιού της και τραγουδά τον εθνικό ύμνο

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή