Πόλεμος Ουκρανία: «Μπλόκο» Σουηδίας - Φινλανδίας σε αεροπλάνο που μετέφερε τον πρόεδρο της Δούμας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ένα αεροσκάφος που ανήκει στην ειδική αεροπορική μονάδα Rossiya και μετέφερε επίσημη αντιπροσωπεία της Ρωσικής Δούμας με επικεφαλής τον πρόεδρο της, Vyacheslav Volodin, στη Ρωσία από την Κούβα δεν έλαβε άδεια να πετάξει πάνω από τη Σουηδία και τη Φινλανδία, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.
Το αεροσκάφος εισήλθε στον ρωσικό εναέριο χώρο από την πλευρά του Μούρμανσκ.
ap
1'

«Οι ευρωπαϊκές χώρες αρνήθηκαν να επιτρέψουν την πτήση μας. Αυτό συνέβη όταν ετοιμαζόμασταν να μπούμε στον εναέριο χώρο της Σουηδίας», ανέφερε ο Volodin.

«Το αεροπλάνο είχε αρκετά καύσιμα αφού είχε ανεφοδιαστεί κατά τη διάρκεια μιας στάσης στην Αβάνα καθ' οδόν από τη Νικαράγουα στη Μόσχα. Αυτό μας κράτησε ασφαλείς. Ολόκληρη η πτήση κράτησε περισσότερες από 17 ώρες», πρόσθεσε.

Το δημοσίευμα του Interfax.

Επιπλέον ο πρόεδρος της Ρωσικής Δούμας τόνισε: «ζούμε με αυτή την πραγματικότητα εδώ και πολύ καιρό. Από το 2014, έχω υποστεί διάφορες κυρώσεις πολλών χωρών, από τις ΗΠΑ μέχρι την Αυστραλία.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Interfax το αεροσκάφος εισήλθε στον ρωσικό εναέριο χώρο από την πλευρά του Μούρμανσκ και στη συνέχεια προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Vnukovo-2.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Στα χέρια των Ρώσων μέρος του οπλισμού που είχε στείλει η Δύση

Ουκρανία: Συγκινεί γυναίκα που μαζεύει τα συντρίμμια του σπιτιού της και τραγουδά τον εθνικό ύμνο