Πόλεμος στην Ουκρανία: «Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση», λέει ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Denys Monastyrskyy τόνισε πως η ρωσική εισβολή συνεχίζεται με σφοδρότητα αλλά η κατάσταση στην Ουκρανία είναι σταθερή.
Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση στην Ουκρανία
AP IMAGES
1'

Η ρωσική εισβολή συνεχίζεται για πέμπτο 24ωρο, με την Ουκρανία να είναι παραδομένη από άκρη σε άκρη στη δίνη του πολέμου, ωστόσο η κατάσταση χαρακτηρίζεται «κρίσιμη αλλά σταθερή».

Μιλώντας στο BBC ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, Denys Monastyrskyy, τόνισε πως «κάθε μέρα με ρωτάει ο πρόεδρος μας (Ζελένσκι), κάθε μέρα με ρωτούν οι συντονιστές στο πεδίο της μάχης και κάθε μέρα η απάντηση είναι πως η κατάσταση παραμένει κρίσιμη αλλά σταθερή».

«Κάθε μέρα οι εχθροί μας στέλνουν ολοένα και περισσότερες δυνάμεις. Ωστόσο, οι ένδοξες δυνάμεις μας καταστρέφουν οτιδήποτε φτάνει στο Κίεβο. Το Κίεβο παραμένει ο βασικός στόχος των κατακτητών», πρόσθεσε ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών.

«Κάθε μέρα προετοιμαζόμαστε για κάθε σενάριο, μεταξύ των οποίων και για το Κίεβο. Περιλαμβάνει την άμυνά μας, τις ένοπλες δυνάμεις, την εθνοφρουρά, την πολιτοφυλακή. Φτιάχνουμε κινητές μονάδες για ανίχνευση σαμποτέρ. Έχουμε 100 ενεργές ομάδες στο Κίεβο. Μπορείτε να ακούσετε πυροβολισμούς από άκρη σε άκρη. Πολλοί συλλαμβάνονται», ανέφερε σχετικά με τις δράσεις των ένοπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.

Διαβάστε επίσης:

Ζελένσκι: Ζητά ένταξη-εξπρές της Ουκρανίας στην ΕΕ - Η απάντηση των Βρυξελλών