Περίπου 100 Τυνήσιοι απήχθησαν από ένοπλους Λίβυους

Στα χέρια ένοπλων απαγωγέων Λίβυων βρίσκονται δεκάδες Τυνήσιοι που απήχθησαν στη μεθοριακή περιοχή μεταξύ των δύο χωρών.
1'

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Τυνησίας ο αριθμός των απαχθέντων ανέρχεται σε 80. Ωστόσο, η Τυνησιακή Ένωση Προάσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κάνει λόγο για 100 άτομα.

Μάλιστα, ο Λάσαντ Τζαμούσι, πρόεδρος της Ένωσης μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ανέφερε ότι «μία λιβυκή επαναστατική ομάδα απήγαγε χθες Δευτέρα το βράδυ περίπου 100 Τυνήσιους που εργάζονταν στην περιοχή Ζαουίγια της Λιβύης για να ζητήσουν την απελευθέρωση τεσσάρων Λίβυων που κρατούνται στην Τυνησία».

Από τη μεριά του ο Σαμίρ Τζεμάι, αρμόδιος προξενικών θεμάτων του υπουργείου Εξωτερικών της Τυνησίας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότιι «μία ομάδα ένοπλων Λίβυων απήγαγε Τυνήσιους στο δρόμο που συνδέει το μεθοριακό πέρασμα Ρας Τζντιρ με την Τρίπολη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τυνησία έχει ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις λυβικές αρχές για την άμεση απελευθέρωση των απαχθέντων, προσθέτοντας ότι «οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως τέσσερις από τους 80 απαχθέντες αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι και να επαναπατριστούν.

Αυτή η απαγωγή είναι το πιο σοβαρό επεισόδιο που έχει σημειωθεί μετά την απαγωγή στις 7 Απριλίου και πάλι στη μεθόριο μεταξύ Τυνησίας και Λιβύης πέντε Τυνήσιων από μια ένοπλη ομάδα Λίβυων.

Οι πέντε άνδρες από την Μπεν Γκερντάν, στη νότια Τυνησία, είχαν αφεθεί ελεύθεροι δύο ημέρες αργότερα.

Η μεθοριακή περιοχή μεταξύ των δύο χωρών είναι συχνά θέατρο τέτοιων συμβάντων και αποτελεί νευραλγικό σημείο για το λαθρεμπόριο κάθε είδους.