Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι κατέλαβαν τη Χερσώνα – Η δραματική περιγραφή του δημάρχου

Πόλεμος στην Ουκρανία: O δήμαρχος της Χερσώνας ανακοίνωσε την κατάληψή της από τους Ρώσους

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι κατέλαβαν τη Χερσώνα – Η δραματική περιγραφή του δημάρχου
Πόλεμος στην Ουκρανία: O δήμαρχος της Χερσώνας ανακοίνωσε την κατάληψή της από τους Ρώσους
AP PHOTO
2'

Στα χέρια των Ρώσων βρίσκεται πλέον από τα ξημερώματα της Πέμπτης η Χερσώνα στη νότια Ουκρανία όπως επιβεβαίωσαν τόσο ο δήμαρχος της πόλης με δραματική ανάρτησή του στα social media όσο και Ουκρανοί αξιωματούχοι.

Όπως ανέφερε μέσω Telegram ο επικεφαλής των περιφερειακών αρχών Γκενάντι Λαχούτα «οι δυνάμεις κατοχής (ο ρωσικός στρατός) βρίσκονται σε όλες τις συνοικίες της πόλης και είναι πολύ επικίνδυνες».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της πόλης των 290.000 κατοίκων, Ιγκόρ Κολιχάγεφ, περιέγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook ότι Ρώσοι στρατιωτικοί εισέβαλαν στο δημαρχείο και επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι απηύθυνε έκκληση στους Ρώσους στρατιώτες να μην ανοίξουν πυρ σε άμαχο πληθυσμό λέγοντας τους ότι δεν υπάρχουν δυνάμεις της Ουκρανίας στην πόλη.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος της Χερσώνας κάλεσε τους κατοίκους να υπακούσουν στους όρους που έθεσαν οι ρωσικές δυνάμεις «προκειμένου να συνεχίζει να κυματίζει η ουκρανική σημαία» και συγκεκριμένα:

  • Να τηρούν την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ έως τις 6 το πρωί
  • Να κυκλοφορούν σε ομάδες μέχρι δύο άτομα
  • Να κινούνται μόνο οχήματα που μεταφέρουν τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης και τα οχήματα αυτά να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες

Η Χερσώνα είναι η πρώτη μεγάλη ουκρανική πόλη που καταλαμβάνεται από τη Ρωσία μετά από σφοδρές μάχες από τη στιγμή που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία την περασμένη Πέμπτη. Πρόκειται για μια πόλη που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Δνείπερου και θεωρείται σημαντική καθώς με την κατάληψή της οι Ρώσοι εκτιμάται ότι θα μπορέσουν να εγκαταστήσουν εκεί μια βάση προκειμένου να είναι πιο εφικτή η περαιτέρω προώθηση δυνάμεων στο εσωτερικό της Ουκρανίας.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι εκφράζει ικανοποίηση διότι «ματαιώθηκαν» τα «ύπουλα» σχέδια της Ρωσίας

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή