Σύμβουλος Ζελένσκι: Να δημιουργηθούν ανθρωπιστικοί διάδρομοι

Σήμα κινδύνου για ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα στην Ουκρανία
«Χρειαζόμαστε ανθρωπιστικούς διαδρόμους -- τρόφιμα, φάρμακα, ασθενοφόρα» δηλώνει σύμβουλος του Ζελένσκι
1'

Η Ουκρανία χρειάζεται ανθρωπιστικούς διαδρόμους τους οποίους θα στηρίζουν οργανισμοί όπως ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) λόγω της εισβολής της Ρωσίας στη χώρα, δήλωσε ο Μιχαΐλο Ποντόλιακ σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Τα χωριά και οι πόλεις όπου φτάνουν τα ρωσικά στρατεύματα μετατρέπονται αμέσως σε μέρη λεηλασίας, κλοπών, φόνου», κατήγγειλε ο Ποντόλιακ σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Χρειαζόμαστε ανθρωπιστικούς διαδρόμους -- τρόφιμα, φάρμακα, ασθενοφόρα, εκκενώσεις. Χρειαζόμαστε ενεργή βοήθεια από διεθνείς οργανισμούς, περιλαμβανομένου του ΟΑΣΕ. Αρκετά με τα λόγια», πρόσθεσε.

Εκρήξεις και σειρήνες στο Κίεβο – ΗΠΑ: Σταματήστε την αιματοχυσία

Μια πολύ δύσκολη νύχτα πέρασε το Κίεβο το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη με εκρήξεις, φωτιές και σειρήνες να ταράσσουν τους κατοίκους της ουκρανικής πρωτεύουσας καθώς μπήκαμε στην όγδοη ημέρα από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία με τον πλανήτη να περιμένει με αγωνία αν θα υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις στη Λευκορωσία.

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στην Ουκρανία η έκκληση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν «να σταματήσει άμεσα αυτή την αιματοχυσία».

Την ίδια ώρα οι Ρώσοι κατέλαβαν τη Χερσώνα με τον δήμαρχό της να περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησε όταν «ρώσοι επισκέπτες», όπως είπε, έφτασαν μέχρι το δημαρχιακό μέγαρο.

Διαβάστε επίσης

Πόλεμος Ουκρανία: Ολονύκτιο «σφυροκόπημα» σε όλη τη χώρα από τη Ρωσία - Οι εξελίξεις στο Live Blog