Εμανουέλ Μακρόν: «Ο Πούτιν αρνείται να σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον της Ουκρανίας»

«Ο Πρόεδρος Πούτιν αρνείται να σταματήσει, προσώρας, τις επιθέσεις εναντίον της Ουκρανίας», έγραψε στο twitter ο Εμανουέλ Μακρόν.
Πρόκειται για το 3ο τηλεφώνημα από την εισβολή, στις 24/2.
AP - Sergei Guneyev
1'

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν μίλησε το πρωί της Πέμπτης με τον Βλαντίμιρ Πούτιν επαναλαμβάνοντας στον Ρώσο πρόεδρο το επιτακτικό αίτημα της διεθνούς κοινότητας να σταματήσει η ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας. Ωστόσο ο πρόεδρος Πούτιν δεν είναι διατεθειμένος να σεβαστεί το αίτημα του Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Γάλλος πρόεδρος έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter: «Μίλησα με τον Πρόεδρο Πούτιν σήμερα το πρωί. Αρνείται να σταματήσει τις επιθέσεις του στην Ουκρανία προσωρινά. Είναι ζωτικής σημασίας να διατηρηθεί ο διάλογος για να αποφευχθεί η ανθρώπινη τραγωδία. Θα συνεχίσω τις προσπάθειες και τις επαφές μου. Πρέπει να αποφύγουμε τα χειρότερα».

Η τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Γάλλος πρόεδρος με τον Ρώσο ομόλογό του, διήρκεσε 1 ώρα και 30 λεπτά. Το τηλεφώνημα έγινε κατόπιν αιτήματος του προέδρου Πούτιν για να ενημερώσει τον πρόεδρο Μακρόν στο πλαίσιο της ειλικρίνειας που έχει επιτευχθεί μεταξύ τους. Πρόκειται για το 3ο τηλεφώνημα από την εισβολή, στις 24/2.

Διαβάστε επίσης:

Στα «κάγκελα» ο Μακρόν με τον Πούτιν: «Κάνεις μεγάλο λάθος στην Ουκρανία, τα χειρότερα έρχονται»