Πόλεμος στην Ουκρανία: Προειδοποίηση για προβοκάτσια δυτικών Μέσων Ενημέρωσης από τον ρωσικό στρατό

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μέσω του Υπουργείου Άμυνας, ο ρωσικός στρατός ανέφερε πως γίνεται προβοκάτσια από τα Μέσα Ενημέρωσης της Δύσης.
Τι αναφέρει ο ρωσικός στρατός μέσω του Υπουργείου Άμυνας
AP IMAGES
1'

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζει να μαίνεται, με την Μόσχα να κάνει λόγο για προβοκάτσιες από τους εκπροσώπους δυτικών Μέσων Ενημέρωσης, σε συνεργασία με το Κίεβο.

Μέσω του Υπουργείου Άμυνας, ο ρωσικός στρατός τόνισε πως στην πόλη του Χάρκοβο, οι ανταποκριτές μετέδωσαν ψευδείς ειδήσεις τις οποίες τους έδωσαν οι ουκρανικές δυνάμεις και ανέφεραν πως έγιναν χρήσεις πυροβολικού σε κατοικημένη περιοχή.

«Στην πόλη του Χάρκοβο, Ουκρανοί εθνικιστές ετοίμασαν προβοκάτσια με την συμμετοχή δυτικών δημοσιογράφων», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ.

«Σύμφωνα με τα επιβεβαιωμένα δεδομένα, υπάρχουν στο Κίεβο, ανάμεσα σε σπίτια, εκτοξευτές πυραύλων. Οι εθνικιστές απαγόρευσαν στους κατοίκους, ανάμεσά τους και σε παιδιά, να φύγουν από τα σπίτια τους. Όλα αυτά είναι προσχεδιασμένα για να τα κινηματογραφήσουν δυτικά τηλεοπτικά συνεργεία», πρόσθεσε ο Κονασένκοφ.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αιματοχυσία με 34 άμαχους νεκρούς στο Χάρκοβο - Έρευνα για εγκλήματα πολέμου