Ουκρανία: Συγκλονίζει μητέρα στην Χερσώνα - «Αν ακούσεις έκρηξη, κράτα την αδερφή σου και τρέχα»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μια ιστορία που αποτυπώνει την φρίκη του πολέμου έρχεται από την Χερσώνα.
2'

Μια μητέρα τριών παιδιών από την Χερσώνα, η οποία αναζήτησε άσυλο στο σπίτι της γιαγιάς της, μίλησε στο CNN για την φρίκη του πολέμου, που μαίνεται στην Ουκρανία για ενδέκατο 24ώρο.

Η Oleksandra Zhovtyuk και τα τρία παιδιά της μένουν στο υπόγειο του σπιτιού της γιαγιά της. Η Oleksandra εκπαίδευσε (όσο αδόκιμος και αν είναι ο όρος) τα τρία της παιδιά πώς θα πρέπει να ενεργήσουν σε περίπτωση βομβαρδισμού.

«Νιώθουμε απομονωμένοι από την υπόλοιπη χώρα αυτή τη στιγμή», σχολίασε η Oleksandra, προσθέτοντας πως δεν μπορεί να βγει από την πόρτα του σπιτιού καθώς Ρώσοι στρατιώτες δεν τους επιτρέπουν να φύγουν από την πόλη.

Η μεγάλη κόρη της Oleksandra είναι επτά ετών και έχει καταλάβει τι συμβαίνει: «Ξυπνάει μέσα στη νύχτα, κλαίει και με ρωτάει πότε θα τελειώσει. Το μεσαίο παιδί μου δεν καταλαβαίνει και νομίζει πως είναι παιχνίδι και εγώ του έχω βάλει κανόνες, έτσι ώστε να το προστατεύσω. Το μικρό μου παιδί, είναι 18 μηνών και κλαίει διαρκώς, δεν θέλει να το αφήνω από την αγκαλιά μου».

Ωστόσο, συγκλονίζει ο τρόπος με τον οποίο προσπαθεί να προστατεύσει τα παιδιά της εν μέσω βομβαρδισμών: «Έχω πει στη μεγάλη κόρη μου, αν ακούσει έκρηξη, να τρέξει στην αδερφή της και να την καλύψει, μην έρθει προς εμένα. Το τρομακτικό είναι πως μιλάμε για ένα επτάχρονο και ποτέ δεν περίμενα πως θα έλεγα στο ίδιο μου το παιδί μην τρέξει προς εμένα, αλλά να μείνει να προστατεύσει την αδερφή της».

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι είναι η «ζώνη απαγόρευσης πτήσεων» και γιατί είναι αιτία πολέμου

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μήνυμα Ζελένσκι στο Ντονμπάς - «Παλέψτε για την ελευθερία σας»