Ουκρανία: Εικόνες-γροθιά στο στομάχι - Μητέρα θρηνεί το 18 μηνών βρέφος της μετά από βομβαρδισμούς

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ιστορίες φρίκης και αγριότητας βλέπουν καθημερινά το φως απο τα πεδία των μαχών. Μία μητέρα στη Μαριούπολη έχασε το 18 μηνών βρέφος της, όταν βομβαρδίστηκε το σπίτι τους. Η κραυγή της αντηχεί σε ολόκληρο τον κόσμο
Όλη η φρίκη του πολέμου σε μία φωτογραφία
2'

Σκηνές αγωνίας και ανείπωτου πόνου. Σε ένα βίντεο που κάνει το γύρο του κόσμου και μία σειρά απο φωτογραφίες, ένα αγοράκι μόλις 18 μηνών μεταφέρεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο μετά τον βομβαρδισμό του σπιτιού του στη Μαριούπολη, στη νότια Ουκρανία.

Το βίντεο απαθανατίζει τη μητέρα του, Μαρίνα, και τον φίλο του Φέντορ να σπεύδουν στο νοσοκομείο με το αναίσθητο παιδί που τραματίστηκε στο κεφάλι. Η εκκένωση της πόλης που πολιορκείται απο τις ρωσικές δυνάμεις σταμάτησε χθες (5/3) μετά από «συνεχείς βομβαρδισμούς».

Οι γιατροί προσπαθούν να επαναφέρουν τον Kirill Yatsko, καθώς η καρδιά του φαίνεται να έχει σταματήσει και έχει ενεργοποιηθεί ένας απινιδωτής. Ο μικρός όμως δεν μπορεί να σωθεί, και ο γιατρός που έκανε τα πάντα για να σώσει τον μικρό κοιτάζει το κενό, προσπαθώντας να επεξεργαστεί αυτό που μόλις είδε.

Έξω, στο διάδρομο, η μητέρα του θρηνεί απαρηγόρητη. Σηκώνεται όρθια, κλαίει και φωνάζει «γιατί, γιατί, γιατί», ζητώντας απάντηση από τον φίλο της που την παίρνει στην αγκαλιά του και προσπαθεί να την παρηγορήσει καθώς κλαίει στον ώμο του.

Γιατροί και νοσηλευτές κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν τον μικρό στη ζωήΑ.Ρ

Το σώμα του μικρού είναι τυλιγμένο. Η μητέρα του ξεδιπλώνει την κουβέρτα, αγγίζει απαλά το μάγουλο του νεκρού γιου της και τον φιλάει, πριν τραβήξει το κάλυμμα στο πρόσωπό του.

Οι συνθήκες στο νοσοκομείο είναι ζοφερές, λέει το προσωπικό καθώς η ρωσική επίθεση στην πολιορκημένη πόλη συνεχίζεται. «Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα», λέει ο Δρ Εβγκένι Ντουμπρόφ. «Δουλεύουμε εδώ και περισσότερο από μια εβδομάδα χωρίς διάλειμμα».

Άμαχοι εγκλωβίστηκαν σε πόλεις στα περίχωρα του Κιέβου καθώς οι οβίδες πέφτουν βροχή. Εκτός από τραυματίες κατοίκους, στο νοσοκομείο μεταφέρονται και στρατιωτικοί για νοσηλεία.

Διαβάστε επίσης:

Το Newsbomb.gr στην Ουκρανία: Πώς οι κάτοικοι της πόλης Λβιβ σώζουν τα αγάλματα