Ουκρανία - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Μια βαλίτσα, τα παιδιά απ’ το χέρι και μια εικόνα της Παναγίας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αυτή είναι η περιουσία των προσφύγων, αυτή είναι όλη τους η ζωή – Το Newsbomb.gr καταγράφει το προσφυγικό δράμα στην πόλη Λβιβ

Ουκρανία - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Μια βαλίτσα, τα παιδιά απ’ το χέρι και μια εικόνα της Παναγίας
2'

Δέκα συν μία μέρες έχουν περάσει από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, με την παγκόσμια κοινότητα να παρακολουθεί τις εξελίξεις με κομμένη την ανάσα και να αναρωτιέται «τι έπεται;».

Οι μάχες σώμα με σώμα στο Κίεβο, το Χάρκοβο και τη Μαριούλη προκαλούν τρόμο, ενώ οι βομβαρδισμοί και οι σειρήνες που καλούν τους πολίτες να τρέξουν στα καταφύγια, ανατριχιάζουν ακόμα και εμάς που βρισκόμαστε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.

Το Newsbomb.gr, με συνεχή ενημέρωση τουλάχιστον τρεις μέρες πριν την έναρξη των εχθροπραξιών, σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία, με πληρέστατα ρεπορτάζ, αναλύσεις και συνεντεύξεις έμπειρων διπλωματικών και στρατιωτικών αναλυτών.

Παράλληλα, ο απεσταλμένος φωτορεπόρτερ του Newsbomb.gr στην εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας, Νίκος Χριστοφάκης μεταφέρει μέσα από το φωτογραφικό φακό του το προσφυγικό δράμα, τον ξεριζωμό και τις συνθήκες πανικού, ακόμα και στα δυτικά της χώρας που ακόμα δεν έχουν πληγεί όσο τα ανατολικά και νότια.

Τα καραβάνια των αμάχων από το Κίεβο δεν σταματούν να φτάνουν στην Λβιβ. Ηλικιωμένοι, γυναίκες με μωρά και μεγαλύτερα παιδιά, έγκυες, ακόμα και ζώα έρχονται κατεβαίνουν στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης στη δυτική Ουκρανία. Μια βαλίτσα στο χέρι με τα απαραίτητα, μια εικόνα της Παναγίας στο χέρια και κάποιες φωτογραφίες. Αυτή είναι η περιουσία τους, αυτή είναι η ζωή τους, αύτη είναι η σκληρή πραγματικότητα στην οποία καλούνται να προσαρμοστούν.

Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες που καταγράφει ο Νίκος Χριστοφάκης:

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος Ουκρανία: Ο Δένδιας επιβεβαιώνει το χτύπημα στο προξενείο της Ελλάδας στη Μαριούπολη

Το Κίεβο ετοιμάζεται να αμυνθεί: Σκάψιμο χαρακωμάτων και στήσιμο οδοφραγμάτων

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή