Ζελένκσι: Κανένα χημικό όπλο μαζικής δεν έχει αναπτυχθεί στην Ουκρανία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι κατηγορεί τη Ρωσία για «επίθεση» κατά ανθρωπιστικού διαδρόμου στη Μαριούπολη, ενώ διέψευσε τους ισχυρισμούς της Ρωσίας για παραγωγή όπλων μαζικής καταστροφής στο έδαφος της Ουκρανίας.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι
AP Photo
1'

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τα ξημερώματα της Παρασκευής (11/3) τον ρωσικό στρατό ότι εμπόδισε την απομάκρυνση αμάχων από τις πολιορκούμενες πόλεις Μαριούπολη και Βολνοβάχα (νοτιοανατολικά) και ότι εξαπέλυσε «επίθεση» στην προβλεπόμενη τροχιά ανθρωπιστικού διαδρόμου.

«Τα ρωσικά στρατεύματα δεν έπαυσαν πυρ», κατήγγειλε.

«Παρ’ όλα αυτά, αποφάσισε να στείλω οχηματοπομπή προς τη Μαριούπολη με τρόφιμα, νερό και φάρμακα. Όμως οι δυνάμεις κατοχής εξαπέλυσαν επίθεση με άρμα μάχης ακριβώς εκεί από όπου θα πέρναγε ο (ανθρωπιστικός) διάδρομος», πρόσθεσε.

Σε βίντεο που μεταφορτώθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης από τις υπηρεσίες του, ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους ξεκίνησε λέγοντας:
«Είμαι ο πρόεδρος μιας επαρκούς χώρας και ενός επαρκούς λαού. Είμαι πατέρας δύο παιδιών. Κανένα χημικό ή οποιοδήποτε άλλο όπλο μαζικής καταστροφής δεν έχει αναπτυχθεί στη γη μου. Όλος ο κόσμος το ξέρει αυτό. Και αν η Ρωσία κάνει κάτι τέτοιο εναντίον μας, θα λάβει την πιο βάναυση επικυρωμένη απάντηση». Παράλληλα είπε πως περίπου 100.000 άμαχοι μπόρεσαν να φύγουν τις δύο τελευταίες ημέρες από άλλες ουκρανικές πόλεις όπου μαίνονται εχθροπραξίες.

Διαβάστε επίσης:

Ζελένσκι: Ο Γ Παγκόσμιος Πόλεμος θα ξεκινήσει - Τότε θα ναι αργά να κάνετε ζώνη απαγόρευσης πτήσεων