Πόλεμος στην Ουκρανία: Ακόμα πιο κοντά στο Κίεβο οι Ρώσοι – Νέες δορυφορικές φωτογραφίες

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε απόσταση 15χλμ. από το Κίεβο ένα τμήμα των ρωσικών δυνάμεων
Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε απόσταση 15χλμ. από το Κίεβο ένα τμήμα των ρωσικών δυνάμεων
MAXAR
2'

Ακόμα περισσότερο φαίνεται ότι σφίγγει ο κλοιός των ρωσικών δυνάμεων γύρω από το Κίεβο καθώς μπήκαμε στην 16η ημέρα του πολέμου στην Ουκρανία με τις πληροφορίες να μιλούν για προώθηση των Ρώσων για άλλα πέντε χιλιόμετρα πιο κοντά στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Την ίδια ώρα νέες δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν τις ρωσικές δυνάμεις να αναδιατάσσονται σε κοντινές στο Κίεβο περιοχές με τους ειδικούς να μιλούν για προπαρασκευαστικές κινήσεις ενόψει μια νέας επίθεσης στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με την Maxar Technologies μονάδες από το μεγάλο κονβόι των ρωσικών δυνάμεων που εδώ και ημέρες βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το Κίεβο, έχουν μετακινηθεί σε θέσεις στις γύρω από το Κίεβο πόλεις. Στις φωτογραφίες, σύμφωνα με την ανάλυσή τους, υπάρχουν τμήματα του κονβόι που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή Λουμπιάνκα και έχουν εγκαταστήσει θέσεις πυροβολικού.

Νωρίτερα αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν μετακινηθεί πέντε χιλιόμετρα πιο κοντά προς το Κίεβο τις τελευταίες 24 ώρες. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ρωσικές δυνάμεις από τα βορειοδυτικά βρίσκονται μόλις 15 χιλιόμετρα από το κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Την ίδια ώρα οι ρωσικές δυνάμεις από τα βορειοανατολικά, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο βρίσκονται στα 40χλμ. από το Κίεβο ενώ για την πόλη του Τσερνίχιβ είπε ότι είναι πλέον «απομονωμένη».

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ο δήμαρχος του Κιέβου είπε ότι η ουκρανική πρωτεύουσα έχει μετατραπεί πλέον σε οχυρό καθώς οι περισσότεροι από όσους έχουν μείνει εκεί είναι ένοπλοι που θα υπερασπιστούν την πόλη.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Μια «ανάσα» από το Κίεβο ρωσικά άρματα μάχης - Στα χέρια των Ρώσων σταθμοί φυσικού αερίου