Θέμα χρόνου η «μάχη του Κιέβου» - Δραματικές ώρες στη Μαριούπολη

Επικοινωνία με τον Πούτιν ζητά ο Ζελένσκι

Θέμα χρόνου η «μάχη του Κιέβου» - Δραματικές ώρες στη Μαριούπολη
Χωρίς νερό, τρόφιμα και φάρμακα οι πολίτες της Μαριούπολης με τις διεθνείς οργανώσεις αρωγής να εκπέμπουν σήμα συναγερμού
3'

Αντίστροφα κυλά πλέον ο χρόνος για τη μάχη του Κιέβου σύμφωνα με αναλυτές καθώς η στρατιωτική φάλαγγα των 64 χιλιομέτρων που βρισκόταν στα 35 χλμ έχει αρχίσει να διαχέεται μέσα στα δάση, προκειμένου να ολοκληρωθεί το σχέδιο περικύκλωσης του Κιέβου.


Την ίδια ώρα σκληρές μάχες διεξάγονται στον ανατολικό τομέα της Μαριούπολης καθώς σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, ο ρωσικός στρατός μπήκε στον ανατολικό τομέα της πόλης.

Οι προσπάθειες παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας στην πολιορκημένη Μαριούπολη, φαίνεται πως πέφτουν στο κενό καθώς βομβαρδίζεται αδιάκοπα, σύμφωνα με τον τοπικό περιφερειακό διοικητή της πόλης.

Χωρίς νερό, τρόφιμα και φάρμακα οι πολίτες με τις διεθνείς οργανώσεις αρωγής να εκπέμπουν σήμα συναγερμού, αναφέροντας πως η κατάσταση κινδυνεύει να εξελιχθεί σε ασύλληπτη τραγωδία.

Ο δήμαρχος της πόλης, Σεργκέι Ορλόφ, δήλωσε μιλώντας στο BBC πως 2.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τη Μαριούπολη, όμως στην παρούσα φάση δεν μπορεί να υπάρξει επίσημος απολογισμός.

Eπικοινωνία με Πούτιν θέλει ο Ζελένσκι

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο μεταξύ διπλωματικός πυρετός διαβουλεύσεων.
Μια ακόμη πρόσκληση για συνάντηση, προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν, απηύθυνε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολιντίμιρ Ζελένσκι, κατά την διάρκεια τηλεοπτικών δηλώσεων προς τον ουκρανικό λαό

Ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε συγκεκριμένα ότι ο Ισραήλ θα μπορούσε να έχει διαμεσολάβηση σε μια λύση, τονίζοντας ότι θα μπορούσε να συναντήσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ιερουσαλήμ ή το Τελ Αβίβ.

Οι δηλώσεις Ζελένσκι έγιναν, αφότου ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ, φέρεται να συμβούλεψε τον Ουκρανό πρόεδρο να δεχτεί την προσφορά του Βλαντιμίρ Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Τρίτη, σύμφωνα με αξιωματούχο της ουκρανικής κυβέρνησης, που επικαλείται η Jerusalem Post.

Όπως μεταδίδει γαλλικό πρακτορείο, ο Ζελένσκι επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, και του είπε ότι «θέλω να συνομιλήσω με τον Πούτιν, αλλά δεν σηκώνει το τηλέφωνο»

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δεν επέδειξε προθυμία για τον τερματισμό του πολέμου με την Ουκρανία, κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, είπε ένας αξιωματούχος της γαλλικής προεδρίας.

Επίθεση σε κονβόι αμάχων

Ρωσικό πλήγμα σε κονβόι αμάχων στα περίχωρα του Κιέβου είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα ανήλικο παιδί, σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.

Νέα βοήθεια από τις ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προτίθενται να λάβουν διπλωματικά μέτρα τα οποία η ουκρανική κυβέρνηση θα θεωρούσε χρήσιμα, τόνισε σήμερα εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μετά τη δήλωση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι η Δύση θα πρέπει να εμπλακεί περισσότερο στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου.

Αργά το βράδυ εγκρίθηκε από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν νέα βοήθεια προς την Ουκρανία. Οι ΗΠΑ θα παράσχουν άμεση στρατιωτική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων αντιτεθωρακισμένων, αντιαεροπορικών συστημάτων και φορητών όπλων, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή