Πόλεμος στην Ουκρανία: Κάτοικοι του Κιέβου μιλούν στο Newsbomb.gr - «H κατάσταση δυσκολεύει»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έρχεται 36ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας στο Κίεβο - Σφίγγει ο ρωσικός κλοιός γύρω από την πρωτεύουσα της χώρας - Τι αναφέρουν στο Newsbomb.gr κάτοικοι στο Κίεβο
Οι μισοί και πλέον από τους 3 εκατ. κατοίκους του Κιέβου την έχουν εγκαταλείψει από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης.
AP Photo
2'

Για «36ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας στο Κίεβο» έκανε λόγο ο δήμαρχος της πόλης Βιτάλι Κλίτσκο. Σύμφωνα με το AFP, η απαγόρευση κυκλόφορίας θα τεθεί σε ισχύ αργότερα μέσα στην ημέρα. Ο Τάσος Τσιάμης, κάτοικος του Κιέβου, μίλησε στο Newsbomb.gr και μετέφερε τις πληροφορίες που έχει μέχρι αυτή τη στιγμή, «η απαγόρευση θα ξεκινήσει το βράδυ και ίσως να μην ισχύει για τους δημοσιογράφους».

Η σφοδρότητα των μαχών γύρω από το Κίεβο έχουν διπλασιαστεί τις τελευταίες ημέρες. «Πολλές σειρήνες άρχισαν να ακούγονται από εχθές το βράδυ αλλά και σήμερα το πρωί. Έχει αρχίσει και δυσχεραίνει η κατάσταση, αλλά το πόσο θα εξαρτηθεί από το αν θα κατέβουν τα ρωσικά στρατεύματα, τα οποία έχουν σταματήσει στο Ίρπιν, στα 25 χλμ. από το Κίεβο. Υπάρχει μια αναμονή...», ανέφερε ο επιχειρηματίας Θανάσης Μητσόπουλος στο Newsbomb.gr, ο οποίος ζει στην ουκρανική πρωτεύουσα που έχει περικυκλωθεί σχεδόν τελείως από τους Ρώσους, είκοσι ημέρες αφού εισέβαλαν στη χώρα, την 24η Φεβρουαρίου.

Οι μισοί και πλέον από τους 3 εκατ. κατοίκους της πόλης την έχουν εγκαταλείψει από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης. «Έχουν κλείσει και πολλά σούπερ μάρκετ. Περπατάς αρκετά για να βρεις κάποιο ανοιχτό. Ευτυχώς δεν υπάρχουν ελλείψεις σε τρόφιμα. Τουλάχιστον όχι ακόμα», κατέληξε ο κ. Μητσόπουλος

Χθες Δευτέρα αναφέρθηκαν αρκετοί νεκροί και τραυματίες εξαιτίας βομβαρδισμών σε συνοικίες του Κιέβου.

Από ρωσικά πυρά χτυπήθηκαν τα ξημερώματα συνοικίες του Κιέβου, τουλάχιστον 2 νεκροί

«Μένουμε στη δυτική έξοδο του Κιέβου, στην περιοχή Ζβετόσινα, στο δρόμο προς Πολωνία και μια πολυκατοικία δίπλα μας καταστράφηκε από ρουκέτα που έπεσε στις 4 τα ξημερώματα. Είχαμε 2 νεκρούς και 45 τραυματίες. Ακόμα βλέπουμε τους καπνούς», ανέφερε ο Τάσος Τσιάμης, κάτοικος Κιέβου, στο Newsbomb.gr.

Συνέχισε λέγοντας ότι έχουν αρχίσει να δυσκολεύουν τα πράγματα και «στις 6 το πρωί, στην περιοχή Πουντίλ, σε μία απόσταση 5 χλμ από το κέντρο του Κιέβου, χτυπήθηκε μια 10οροφη πολυκατοικία, ευτυχώς χωρίς να υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Μία ακόμα επίθεση σημειώθηκε και στην περιοχή Λουκιανόσκα, εκεί που βρίσκεται το μετρό, 4 χλμ. από το κέντρο του Κιέβου. Εκεί φαίνεται πως στόχος ήταν εργοστάσιο του στρατού» που κατασκευάζει πιθανότατα είδη ιματισμού και υπόδησης. Ο κ. Τσιάμης δηλώνει ότι προς το παρόν δεν έχει καμία πρόθεση να φύγει από το μέρος που είναι το σπίτι του και η οικογένειά του.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στενεύει ο κλοιός σε Κίεβο, Μαριούπολη και Χάρκοβο

Σχετικές ειδήσεις