Ζελένσκι στους ηγέτες της Δύσης: Η Ρωσία θα στοχεύσει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης

Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι κάλεσε τους ηγέτες της Δϋσης να δράσουν προειδοποιώντας ότι μετά την Ουκρανία η Ρωσία θα στοχεύσει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες
Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι κάλεσε τους ηγέτες της Δϋσης να δράσουν προειδοποιώντας ότι μετά την Ουκρανία η Ρωσία θα στοχεύσει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες
Twitter
2'

Δραματικούς τόνους χρησιμοποίησε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, προκειμένου να πετύχει τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη από τις χώρες της Δύσης απέναντι στη Ρωσία.

«Μπορούμε να σταματήσουμε τη ρωσική πολεμική μηχανή, μπορούμε να σταματήσουμε την δολοφονία των ανθρώπων» είπε ο Ζελένσκι προσθέτοντας ότι «θα είναι ευκολότερο αν το κάνουμε μαζί».

Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι «αν δεν το κάνετε, τότε θα έρθουν για εσάς».

Όπως είπε μιλωντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η βρετανική κυβέρνηση, ανη η Ευρώπη δεν πάρει τώρα θέσει, η Ρωσία θα βάλει στο στόχαστρο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Είμαστε όλοι στόχοι της Ρωσίας, βοηθήστε τους εαυτούς σας βοηθώντας εμάς» κατέληξε ο Ζελένσκι.

Απαντώντας ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζονσον, συμφώνησε ότι όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία είναι μια «στιγμή απελπισίας». Ο Βρετανός πρωθυπουργός πρόσθεσε, δε, ότι οι ηγέτες της Δύσης «πρέπει να προσπαθήσουν να κάνουν περισσότερα για να σας στηρίξουν».

Παράλληλα σε ανάρτησή του στο Facebook την οποία συνόδευσε με φωτογραφίες καταστροφής από τη χώρα του o πρόεδρος της Ουκρανίας έστειλε το μήνυμα ότι «θα αποκαταστήσουμε τα πάντα. Κάθε δρόμο, κάθε πόλης. Κάθε σπίτι, κάθε διαμέρισμα. Θα κατευθύνουμε όλες μας τις δυνάμεις σε αυτό, όλη την βοήθεια του πλανήτη. Και ήδη ετοιμάζουμε τους πόρους για να ζήσει η Ουκρανία».

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κάτοικοι του Κιέβου μιλούν στο Newsbomb.gr - «H κατάσταση δυσκολεύει»

Ο θεωρητικός του Κρεμλίνου εξηγεί γιατί η «στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία δεν είναι εισβολή