Ουκρανία: Η Τουρκία αναμένει ότι σύντομα θα απομακρυνθούν Τούρκοι πολίτες από την Μαριούπολη

14.800 Tούρκοι πολίτες έχουν απομακρυνθεί από την Ουκρανία

Ουκρανία: Η Τουρκία αναμένει ότι σύντομα θα απομακρυνθούν Τούρκοι πολίτες από την Μαριούπολη
Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε το Σάββατο ότι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν το τέμενος του σουλτάνου Σουλεϊμάν στη Μαριούπολη
AP Photo
2'

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας είπε σήμερα στους δημοσιογράφους ότι αναμένει να απομακρυνθούν Tούρκοι πολίτες από την Μαριούπολη της νότιας Ουκρανίας σήμερα Τρίτη ή αύριο Τετάρτη έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

«Ξεκαθαρίζουν οι συνθήκες για την απομάκρυνση των πολιτών μας από τη Μαριούπολη. Αναμένουμε καλές ειδήσεις σήμερα ή αύριο», δήλωσε από την Αγκυρα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, 14.800 Tούρκοι πολίτες έχουν απομακρυνθεί από την Ουκρανία μέχρι τώρα μεσούσης της ρωσικής εισβολής και σήμερα συναντήθηκαν τούρκοι αξιωματούχοι με ουκρανούς διαπραγματευτές.

Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε το Σάββατο ότι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν το τέμενος του σουλτάνου Σουλεϊμάν στη Μαριούπολη, όπου είχαν βρει καταφύγιο περισσότεροι από 80 ενήλικες και παιδιά, ανάμεσά τους και Τούρκοι.

Νωρίτερα σήμερα πηγές του υπουργείου Άμυνας δήλωσαν ότι η Άγκυρα ανέμενε έγκριση των ρωσικών αρχών για την εκκένωση της Μαριούπολης μέχρι να ολοκληρωθεί η εκτίμηση της κατάστασης ασφαλείας.

Οι ίδιες πηγές είπαν ότι εξουδετερώθηκαν νάρκες που βρίσκονταν στην περιοχή και συνεχίζονται οι εργασίες για το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων και για την είσοδο λεωφορείων στην πόλη.

Η Μόσχα διαψεύδει ότι στοχοποιεί περιοχές αμάχων στο πλαίσιο της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», όπως την χαρακτηρίζει, στην Ουκρανία.

Από την πλευρά του ο ουκρανικός στρατός υποστηρίζει ότι απώθησε μια ρωσική προέλαση στην Μαριούπολη και σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού της χώρας 150 επιτιθέμενοι σκοτώθηκαν και δύο άρματα μάχης και πολλά τεθωρακισμένα καταστράφηκαν.

Η ανακοίνωση ωστόσο αυτή δεν μπόρεσε να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Στο έλεος του χιονιά η Κωνσταντινούπολη - Παραλύουν οι συγκοινωνίες, κλείνουν τα σχολεία

Ερντογάν σε Μπάιντεν: Ώρα να αρθούν οι «άδικες» κυρώσεις στην αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή