Ζελένσκι: Σταματήστε τις εμπορικές συναλλαγές με τη Ρωσία – Να πληρώσει οδυνηρό τίμημα

Νέο μήνυμα του Ουκρανού προέδρου, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, με το οποίο ζητά να σταματήσει κάθε εμπορική συναλλαγή με τη Ρωσία, έτσι ώστε να μην μπορεί να χρηματοδοτεί τον πόλεμο σε βάρος της χώρας του.
Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντιμίρ Ζελένσκι.
Ukrainian Presidential Press Office via AP
2'

Με ένα ακόμα μήνυμα στο Twitter, ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι ζητά να σταθούν στο πλευρό του Κιέβου όσοι δεν το έχουν ήδη κάνει. Μάλιστα, ο Ουκρανός πρόεδρος καλεί και τους συμπατριώτες του, που φαίνεται πως δεν είναι άπαντες συντεταγμένοι πίσω του, να σταματήσουν κάθε συναλλαγή με τη Ρωσία έτσι ώστε να μην μπορεί να χρηματοδοτεί τη στρατιωτική της επιχείρηση.

Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, η Μόσχα πρέπει να πάρει ένα οδυνηρό μάθημα, ζητώντας μάλιστα από όλο τον πλανήτη να πάρει ηθική θέση υπέρ της Ουκρανίας, υπογραμμίζοντας πως δεν αναφέρεται μόνο σε κράτη αλλά και σε εταιρίες.

«Κάθε εμπόριο με τη Ρωσία πρέπει να σταματήσει! Για να μην μπορεί να υποστηρίξει τη δολοφονία των παιδιών μας. Ουκρανοί σε όλο τον κόσμο! Επικοινωνήστε με πολιτικούς, μιλήστε με δημοσιογράφους, ασκήστε πίεση στις επιχειρήσεις να εγκαταλείψουν τη ρωσική αγορά. Για να μην πληρωθούν τα δολάρια και τα ευρώ τους για το αίμα μας», έγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος και πρόσθεσε:

«Το τίμημα αυτού του πολέμου εναντίον πρέπει να είναι εξαιρετικά οδυνηρό για τη Ρωσία. Αυτή η πίεση είναι καθήκον όλων των Ουκρανών στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, καθώς και για όλους τους φίλους και συνεργάτες της χώρας μας. Όλοι στον κόσμο πρέπει να πάρουν ηθική θέση. Όχι μόνο το κράτος, αλλά και οι εταιρείες».