Πόλεμος Ουκρανία: Ισοπεδώνεται η Μαριούπολη – Νέα νύχτα τρόμου στην Οδησσό

Για πλήγμα σε θέατρο της Μαριούπολης μιλούν οι Ουκρανοί, στο οποίο βρισκόντουσαν πάνω από 1.000 άμαχοι - Κυκλώνεται από στεριά και θάλασσα η Οδησσός. 

Πόλεμος Ουκρανία: Ισοπεδώνεται η Μαριούπολη – Νέα νύχτα τρόμου στην Οδησσό
3'

Ασφυκτικός γίνεται πλέον ο κλοιός για τις ουκρανικές πόλεις, με τα ρωσικά στρατεύματα να χτυπούν από στεριά, αέρα και θάλασσα. Τα πλήγματα είναι κατά καίριων στρατιωτικών στόχων, ωστόσο, οι Ουκρανοί καταγγέλουν πως οι Ρώσοι εξαπολύουν επιθέσεις και κατά κτηρίων όπου βρίσκονται άμαχοι.

Όπως αναφέρουν οι ουκρανικές Αρχές, οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν σε βομβαρδισμό θεάτρου στη Μαριούπολη, όπου έβρισκαν καταφύγιο εκατοντάδες άμαχοι.

Ο αντιδήμαρχος της Μαριούπολης δήλωσε στο BBC ότι υπολογίζει πως εκεί βρίσκονταν έως και 1.200 άτομα, με τον ακριβή αριθμό να είναι προς το παρόν άγνωστος.
«Βόμβα που έπεσε από αεροπλάνο χτύπησε κτήριο όπου κρύβονταν εκατοντάδες κάτοικοι της Μαριούπολης. Είναι ακόμα αδύνατο να εκτιμηθεί το μέγεθος αυτής της φρικτής και απάνθρωπης πράξης, γιατί η πόλη συνεχίζει να βομβαρδίζεται. Είναι γνωστό ότι μετά τον βομβαρδισμό καταστράφηκε το κεντρικό τμήμα του Δραματικού Θεάτρου και καταστράφηκε η είσοδος του καταφυγίου» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση του δημοτικού συμβουλίου Μαριούπολης.

Όπως επισημαίνεται «ο μόνος στόχος του ρωσικού στρατού είναι η γενοκτονία του ουκρανικού λαού. Όσος καιρός κι αν περάσει, δεν θα τους συγχωρήσουμε ποτέ ούτε για ένα θύμα, ούτε για μια σταγόνα αίματος που χύθηκε. Δεν θα συγχωρήσουμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ».

Νωρίτερα, το απόγευμα της Τετάρτης (16/03) οι Ουκρανοί ανέφεραν ότι οβίδες προερχόμενες από τον ρωσικό στρατό έπληξαν αυτοκινητοπομπή με αμάχους.
Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για πέντε τραυματίες, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί. Ωστόσο, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε (επικαλούμενο ουκρανική στρατιωτική πηγή) πως «υπάρχουν νεκροί».

Ο κυβερνήτης της Ζαπορίζια έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο από τον τόπο της επίθεσης. Στις εικόνες διακρίνεται, μεταξύ άλλων, ένα καμένο αυτοκίνητο. Το πρακτορείο Reuters υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί να επαληθεύσει την αυθεντικότητά τους.

Νύχτα αγωνίας στην Οδησσό - Πολιορκία από στεριά και θάλασσα

Σφίγγει ο ρωσικός κλοιός γύρω από την Οδησσό, ενώ τα πολεμικά πλοία στην Αζοφική Θάλασσα βομβάρδισαν για δεύτερη συνεχή ημέρα στόχους στα ουκρανικά παράλια.

Το μεσημέρι της Τετάρτης αναφέρθηκε ότι ο ρωσικός στόλος που βρίσκεται ανοιχτά της Οδησσού πραγματοποίησε βομβαρδισμούς σε τέσσερις παραλιακές περιοχές, κοντά στην Οδησσό. Δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

Είχαν προηγηθεί οι χθεσινοί βομβαρδισμοί σε δύο περιοχές στα δυτικά της πόλης, που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αμάχων. Επισημαίνεται ότι οι στόχοι είναι πολιτικοί και όχι στρατιωτικοί, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του OPEN στην Οδησσό.

Στη Θάλασσα της Αζοφικής παραμένουν 14 ρωσικά πολεμικά πλοία και ένα αποβατικό, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτά επιβαίνουν 1.000 εμπειροπόλεμοι από τις συγκρούσεις στη Συρία Ρώσοι κομάντο.

Οι ουκρανικές αρχές θεωρούν ότι η επίθεση στην Οδησσό, μέσω και απόβασης, είναι θέμα χρόνου, ενώ συνεχίζονται οι αμυντικές προετοιμασίες στην πόλη.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
08:30ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Εύβοια

08:30ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Εύβοια