Πόλεμος στην Ουκρανία: Το γιοτ του Αμπράμοβιτς πλέει ανοιχτά της Τουρκίας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Γιοτ που συνδέεται με τον Ρώσο ολιγάρχη Αμπράμοβιτς κάνει κρουαζιέρες ανοιχτά της Τουρκίας
Το υπερπολυτελές γιοτ του Αμπράμοβιτς
Α.Ρ
2'

Ένα υπερπολυτελές γιοτ που συνδέεται με τον Ρώσο ολιγάρχη Ρόμαν Αμπράμοβιτς, στον οποίο έχουν επιβληθεί κυρώσεις, έκανε κρουαζιέρα λίγα μίλια από τις ακτές της νοτιοδυτικής Τουρκίας αφού εθεάθη στα ύδατα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με στοιχεία παρακολούθησης πλοίων.

Ο Αμπράμοβιτς ήταν μεταξύ των Ρώσων δισεκατομμυριούχων που προστέθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε μια μαύρη λίστα της ΕΕ που περιελάμβανε ήδη δεκάδες πλούσιους Ρώσους. Οι κυβερνήσεις της ΕΕ έχουν ενεργήσει για να τους κατασχέσουν γιοτ και άλλα πολυτελή περιουσιακά στοιχεία.

Η Δύση επιδιώκει να απομονώσει τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τους συμμάχους του λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, την οποία το Κρεμλίνο αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Την περασμένη εβδομάδα, ο Αμπράμοβιτς πέταξε στη Μόσχα αφού έφυγε από την Κωνσταντινούπολη με το ιδιωτικό του τζετ. Σύμφωνα με στοιχεία παρακολούθησης πτήσεων, ήταν το δεύτερο αεροπορικό ταξίδι του Αμπράμοβιτς μεταξύ της τουρκικής πόλης και της ρωσικής πρωτεύουσας μέσα σε τρεις ημέρες.

Το μήκους 140 μέτρων γιοτ Solaris, το οποίο πλέει με σημαία Βερμούδων σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης Marine Traffic, στις 8 Μαρτίου έφυγε από ένα ναυπηγείο της Βαρκελώνης όπου υπόκειτο σε επισκευές.

Αναχώρησε από το θέρετρο Tivat της Αδριατικής του Μαυροβουνίου στις 13 Μαρτίου με προορισμό αρχικά την Τουρκία και έπλευσε ανοικτά της Κρήτης τις τελευταίες ημέρες. Η τοποθεσία παρακολούθησης έδειξε ότι ήταν περίπου 2 μίλια από τις ακτές της Τουρκίας τη Δευτέρα, με κατεύθυνση προς το θέρετρο Ντάτκα.

Το σούπερ γιοτ κατασκευάστηκε σε γερμανικό ναυπηγείο και βγήκε για πρώτη φορά στη θάλασσα στις αρχές του περασμένου έτους. Είναι ένα απο τα γιοτ που ανήκουν στον Aμπράμοβιτς. Αρκετές ομάδες έχουν επιβεβαιωθεί ως πλειοδότες για την αγορά της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι που ανήκει στο Ρώσο μεγιστάνα που έχει επίσης στοχοποιηθεί από τη βρετανική κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης:

Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Αυτή είναι η αμύθητη περιουσία του που «πάγωσε» η Βρετανία