Βρετανία: Η Ρωσία βρίσκεται πίσω από τις τηλεφωνικές φάρσες σε υπουργούς - Ξεκίνησε έρευνα

Βρετανία: Η Ρωσία είναι υπεύθυνη για τα τηλεφωνήματα φάρσα που έγιναν σε μέλη του υπουργικού συμβουλίου την περασμένη εβδομάδα και η σχετική έρευνα βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, επιβεβαίωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.
O Μπεν Γουάλας
Α.Ρ
2'

Το Κρεμλίνο βρίσκεται πίσω απο τα τηλεφωνήματα φάρσα με θύματα υπουργούς της γηραιάς αλβιόνας την περασμένη εβδομάδα και μια έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, επιβεβαίωσε η Ντάουνινγκ Στριτ. Ο εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον προέτρεψε τον κόσμο να μην διαδώσει παραπληροφόρηση εάν εμφανιστούν βίντεο που σχετίζονται με τις κλήσεις.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, ο Υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας απατεώνας κατήγγειλε οτι ένας απατεώνας που ισχυριζόταν ότι είναι ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, ζήτησε να μιλήσει μαζί του. «Έθεσε πολλές παραπλανητικές ερωτήσεις και αφού υποπτεύθηκα, τερμάτισα την κλήση» πρόσθεσε ο Γουάλας.

Ο Γουάλας, πρώην στρατιώτης, δημοσιοποίησε το περιστατικό λόγω φόβων ότι το Κρεμλίνο μπορεί να προσπαθήσει να παραμορφώσει οποιοδήποτε υλικό ή ηχητικό υλικό για να υπονομεύσει τις προσπάθειες του Ηνωμένου Βασιλείου και του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Η υπουργός Εσωτερικών, Πρίτι Πατέλ αποκάλυψε επίσης ότι πρόσφατα έγινε στόχος μιας φάρσας που τηλεφώνησε. Ο εκπρόσωπος του Τζόνσον δήλωσε: «Το ρωσικό κράτος ήταν υπεύθυνο για τις ψεύτικες τηλεφωνικές κλήσεις που έγιναν σε υπουργούς του Ηνωμένου Βασιλείου την περασμένη εβδομάδα.

Αυτή είναι η συνήθης πρακτική για τις ρωσικές επιχειρήσεις πληροφόρησης και η παραπληροφόρηση είναι μια τακτική απευθείας από το βιβλίο του Κρεμλίνου - με στόχο να αποσπάσουν την προσοχή από τις παράνομες δραστηριότητες στην Ουκρανία και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράττονται».

Είπε ότι οι κλήσεις δεν έπρεπε ποτέ να πραγματοποιηθούν, επομένως έχει ξεκινήσει έρευνα. «Προτρέπουμε τους ανθρώπους να μην βοηθήσουν τις προσπάθειες του ρωσικού κράτους να υπονομεύσει την απάντηση της διεθνούς κοινότητας σε ό,τι συμβαίνει στην Ουκρανία, πρόσθεσε.