Ο φακός του Karim Amr και η μεγαλειώδης μοναξιά της ερήμου

Επιζητώντας να εξελίξει μια μοναδική καλλιτεχνική γλώσσα μακριά από τις τυπικές ταξιδιωτικές φωτογραφίες, ο Karim Amr διαποτίζει τα έργα του με ένα πνεύμα που αναδεικνύει την αχανή μοναξιά του τοπίου στην έρημο.
Ο φακός του Karim Amr και η μεγαλειώδης μοναξιά της ερήμου
Στον λογαριασμό στο Instagram του Karim Amr έχουμε τη δυνατότητα να βυθιστούμε στη μεγαλειώδη μοναξιά της ερήμου.
instagram
1'

Επιλέγοντας μια μοναχική φιγούρα, ένα δέντρο ή το φεγγάρι στον ουρανό, ο Αιγύπτιος φωτογράφος θυμίζει στον θεατή τη γαλήνια μοναξιά της ερήμου: τρεις πυραμίδες στην Γκίζα αναδύονται από τον θαμπό ορίζοντα, σαν σωρός στον χώρο πίσω από μια μικρή ομάδα ταξιδιωτών στο μακρινό προσκήνιο.

Μέσα από τη φωτογραφική τέχνη του, ο Karim Amr μεταφράζει το τοπίο της ερήμου στην Αίγυπτο σε μια ατμοσφαιρική αφαίρεση. Η παρουσίαση της σειράς φωτογραφιών ήρθε την κατάλληλη στιγμή καθώς συμπίπτει με την έκθεση.

Δείτε την gallery:

«Συναντώντας τον “Μικρό Πρίγκηπα”» στο Musée des Arts Décoratifs στο Παρίσι. Στην έκθεση παρουσιάζονται σελίδες από το πρωτότυπο και σκίτσα του Αντουάν Σαιντ-Εξιπερί, του οποίου η ζωή διαμορφώθηκε εν πολλοίς από τον χρόνο που πέρασε στην αφρικανική έρημο· «Αυτό είναι το πιο όμορφο και πιο θλιμμένο τοπίο στον κόσμο» σημείωνε ο Γάλλος συγγραφέας. Η αναπαράσταση του τοπίου της ερήμου μέσα από τον φακό του Karim Amr μας οδηγεί σε παραλληλισμούς με τα σκίτσα του Σαιντ-Εξιπερί που χαρακτηρίζονται από ελάχιστες γραμμές και άδειο χώρο.

Στον λογαριασμό στο Instagram του Karim Amr ( https://www.instagram.com/krimamr/?hl=en ) έχουμε τη δυνατότητα να βυθιστούμε στη μεγαλειώδη μοναξιά της ερήμου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή