Συρία: Τηρείται σε «γενικές γραμμές» η εκεχειρία

Τηρείται η κατάπαυση πυρός στη Συρία «σε γενικές γραμμές», παρά τις «παραβιάσεις και τις προκλήσεις», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Συρία: Τηρείται σε «γενικές γραμμές» η εκεχειρία
1'

«Είναι μια επιτυχία που η ενδεχόμενη απώλειά της θα σήμαινε επιστροφή σε ένα νέο κύκλο βίας και σε επιδείνωση της κατάστασης», αναφέρει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του σύμφωνα με το οποίο, οι εμπλεκόμενες στην κρίση πλευρές στη Συρία έχουν να επιλέξουν εφεξής ανάμεσα «σε έναν ειρηνικό πολιτικό διάλογο και στον εμφύλιο».

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ ζήτησε σήμερα από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να ενισχύσει την αποστολή των παρατηρητών του στη Συρία και κάλεσε να αυξηθεί ο αριθμός τους «το συντομότερο δυνατόν».

«Υπάρχει η επιθυμία, στη Συρία και εκτός αυτής, να εμποδιστεί η εφαρμογή του σχεδίου Ανάν», προσέθεσε ο Λαβρόφ. «Επομένως πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να υποστηριχθεί ο ειδικός απεσταλμένος», τόνισε.

Εν τω μεταξύ, οι συριακές δυνάμεις άρχισαν σήμερα να ενισχύουν θέσεις γύρω από την επαρχία Χομς της κεντρικής Συρίας. Σύμφωνα με τις Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού, 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες, κυρίως στις πόλεις Χομς και Χάμα καθώς επίσης στα περίχωρα της Δαμασκού.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή