Εντολή Ζελένσκι σε Τάγμα Αζόφ: Μεταμφιεστείτε για να διαφύγετε από τη Μαριούπολη

Οι Ρώσοι κατέλαβαν την Μαριούπολη, όπως μεταδίδουν τις τελευταίες ώρες τα ρωσικά ΜΜΕ και πλέον είναι θέμα ωρών να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις. 
Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν πως οι ουκρανικές δυνάμεις και το Τάγμα του Αζόφ έχουν υποστεί συντριπτική ήττα και έχουν μεγάλες απώλειες.
Youtube
1'

Από την πλευρά τους οι τελευταίοι μαχητές του Τάγματος του Αζόφ που παρέμεναν «ταμπουρωμένοι» στο εργοστάσιο μεταλλουργίας στο λιμάνι της Μαριούπολης ψάχνουν τρόπους για να διαφύγουν, καθώς γνωρίζουν ότι εάν πέσουν στα χέρια των Τσετσένων δεν θα υπάρξει έλεος.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Κέντρου Διαχείρισης Εθνικής Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μιζίντσεφ το Κίεβο διέταξε τα ναζιστικά τάγματα να εγκαταλείψουν τη Μαριούπολη σε μικρές ομάδες μεταμφιεσμένες σε πολίτες, κάτι που καταγράφηκε σε αρκετά βίντεο τις τελευταίες ημέρες, χαρακτηριστικό παράδειγμα ο μαχητής του Αζόφ που ντύθηκε γυναίκα για να διαφύγει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ουκρανικές αρχές διέταξαν τα ναζιστικά τάγματα, να χρησιμοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα μέσα, για να φύγουν από την πόλη μεταμφιεσμένοι και ντυμένοι με πολιτικά ρούχα, ανάμεσα σε άλλους, μέσω ανθρωπιστικών διαδρόμων.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν σε Πούτιν: Κάνε μια «αξιοπρεπή έξοδο» από την Ουκρανία