Bρετανία: Η αστυνομία επιβάλλει 20 πρόστιμα για τα «πάρτι» του lockdown στη Ντάουνινγκ Στριτ

Βρετανία: Είκοσι πρόστιμα θα επιβάλλει η αστυνομία του Λονδίνου, στο πλαίσιο της έρευνας για τα πάρτι της Ντάουνινγκ Στριτ που παραβίασαν τους κανόνες της Covid-19.
H Ντάουνινγκ Στριτ και τα πάρτι εν μέσω λόκντάουν απασχολούν τους Βρετανούς
2'

Η αστυνομία δεν θα κατονομάσει τα άτομα ούτε θα επιβεβαιώσει ποια γεγονότα σχετίζονται με τις ειδοποιήσεις. Ωστόσο, η Ντάουνινγκ Στριτ διευκρίνισε οτι θα ενημερώσει το κοινό εάν ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είναι μεταξύ των παραληπτών.

Οι ειδοποιήσεις καθορισμένων ποινών θα περάσουν στο Γραφείο Ποινικού Μητρώου (ACRO), το οποίο έχει την ευθύνη για την έκδοση των προστίμων σε ιδιώτες. Οι παραλήπτες των προστίμων έχουν 28 ημέρες για να πληρώσουν ή για να αμφισβητήσουν την ποινή.

Εάν επιλέξουν να αμφισβητήσουν το πρόστιμο, η αστυνομία θα επανεξετάσει την υπόθεση και θα αποφασίσει εάν θα αποσύρει το πρόστιμο ή θα προσφύγει στο δικαστήριο. Σε ανακοίνωσή της η Μητροπολιτική Αστυνομία ανέφερε: «Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να προχωρήσουμε με ταχύτητα αυτή την έρευνα και έχουμε ολοκληρώσει μια σειρά από αξιολογήσεις. Ωστόσο, λόγω του σημαντικού όγκου του ερευνητικού υλικού που απομένει να αξιολογηθεί, ενδέχεται να γίνουν περαιτέρω παραπομπές».

Η αστυνομία διερευνά 12 γεγονότα που μπορεί να παραβίασαν τους κανόνες του lockdown για τον κορονοϊό. Ανάμεσά τους τουλάχιστον τρία στα οποία παρευρέθηκε ο Μπόρις Τζόνσον. Ως μέρος της έρευνας, οι αστυνομικοί έχουν στείλει πάνω από 100 ερωτηματολόγια για να ρωτήσουν σχετικά με τη συμμετοχή των ανθρώπων στις εκδηλώσεις. Οι αναφορές για συγκεντρώσεις κατά τη διάρκεια του lockdown προκάλεσαν την οργή του κοινού και αρκετοί συντηρητικοί βουλευτές ζήτησαν να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός.

Ωστόσο, μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, ορισμένοι απέσυραν το αίτημά τους. Άλλοι είπαν ότι την κρίση έως ότου η αστυνομία ολοκληρώσει την έρευνά της και δημοσιευτεί μια εσωτερική έρευνα.

Διαβάστε επίσης:

Partygate: Άρχισαν οι ανακρίσεις για το σκάνδαλο στη Ντάουνινγκ Στριτ