Ραγδαίες εξελίξεις: Η Μόσχα υπέβαλε στο Κίεβο ειρηνευτικό σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου

Η Ρωσία υπέβαλε στην Ουκρανία ειρηνευτικό σχέδιο και «περιμένει απάντηση». «Η μπάλα βρίσκεται στην πλευρά του Κιέβου» διαμηνύει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ραγδαίες εξελίξεις: Η Μόσχα υπέβαλε στο Κίεβο ειρηνευτικό σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου
2'

Προσχέδιο συμφωνίας για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία έστειλε η Μόσχα στο Κίεβο και αναμένει όπως διεμήνυσε άμεση απάντηση από την άλλη πλευρά.

Όπως διεμήνυσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, «η Ρωσία υπέβαλε προσχέδιο με ειρηνευτικό σχέδιο στην Ουκρανία με «σαφή γλώσσα και αναμένει απάντηση».

Ο ρωσικός στρατός και οι φιλορώσοι αυτονομιστές προσπαθούν εδώ και σχεδόν δύο μήνες να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τη Μαριούπολη, μία στρατηγικής σημασίας πόλη-λιμάνι στη νοτιοανατολική Ουκρανία που πλέον έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από τους βομβαρδισμούς και αντιμετωπίζει ανθρωπιστική καταστροφή.

Ο Σαρλ Μισέλ στην Ουκρανία

«Η ιστορία δεν θα ξεχάσει τα εγκλήματα πολέμου» στην Ουκρανία, είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ κατά τη σημερινή επίσκεψη στη Μποροντιάνκα, κοντά στο Κίεβο.

Σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγραψε: «Στην Μποροντιάνκα. Όπως και στην Μπούτσα και πάρα πολλές άλλες πόλεις στην Ουκρανία. Η ιστορία δεν θα ξεχάσει τα εγκλήματα πολέμου που έχουν διαπραχθεί εδώ. Δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη».

Από την αρχή της εισβολής της στην Ουκρανία, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν διαψεύσει τους ισχυρισμούς ότι σκοτώνουν αμάχους και υποστηρίζουν ότι στοχεύουν μόνο στρατιωτικές υποδομές.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή