Ρωσία: Στην Οδησσό χτυπήσαμε αποθήκη όπλων που είχαν στείλει ΗΠΑ και Ευρωπαίοι στην Ουκρανία

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με τη Ρωσία να ανακοινώνει χτύπημα στην Οδησσό

Ρωσία: Στην Οδησσό χτυπήσαμε αποθήκη όπλων που είχαν στείλει ΗΠΑ και Ευρωπαίοι στην Ουκρανία
Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με τη Ρωσία να ανακοινώνει χτύπημα στην Οδησσό
AP
2'

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε το Μεγάλο Σάββατο ότι χτύπησε με «πυραύλους υψηλής ακρίβειας» μια σημαντική αποθήκη όπλων που προμήθευσαν στις ουκρανικές δυνάμεις οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές χώρες, κοντά στην Οδησσό, στη νότια Ουκρανία.

«Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έθεσαν σήμερα εκτός λειτουργίας, με πυραύλους υψηλής ακρίβειας και μεγάλου βεληνεκούς, έναν σταθμό ανεφοδιασμού του στρατιωτικού αεροδρομίου κοντά στην Οδησσό, όπου είχε αποθηκευτεί μια σημαντική ποσότητα ξένων όπλων, τα οποία είχαν παραδώσει οι ΗΠΑ και ευρωπαϊκές χώρες», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ένα δελτίο τύπου.

Συνολικά, ρωσικοί πύραυλοι υψηλής ακρίβειας έπληξαν σήμερα 22 ουκρανικούς στρατιωτικούς στόχους, ιδίως τρεις αποθήκες όπλων και πυρομαχικών κοντά στην Ιλιτσιόβκα και το Κραματόρσκ, οι οποίες καταστράφηκαν, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο.

Επίσης, η ρωσική πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε σήμερα αεροπορικές επιδρομές εναντίον 79 ουκρανικών στρατιωτικών στόχων, στοχοθετώντας κυρίως 16 αποθήκες όπλων πυροβολικού και καυσίμων, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Επιπλέον, σε μια διαδικτυακή ανάρτηση, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι οι ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν σήμερα έως και 200 Ουκρανούς στρατιώτες και κατέστρεψαν περισσότερα από 30 οχήματα, ορισμένα εξ αυτών τεθωρακισμένα.

Κίεβο: Πέντε νεκροί από το πυραυλικό πλήγμα στην Οδησσό

Την ίδια ώρα ο Ουκρανός εκπρόσωπος της περιφέρειας της Οδησσού Σερχίι Μπρατσούκ ανακοίνωσε ότι υπήρξαν θύματα στην πόλη από το ρωσικό χτύπημα ενώ ο επικεφαλής της ουκρανικής προεδρίας έκανε λόγο για πέντε νεκρούς και 18 τραυματίες.

Σύμφωνα με την νότια διοίκηση της αεροπορίας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, δύο πύραυλοι έπληξαν εγκαταστάσεις του στρατού και δύο κτίρια κατοικιών στην Οδησσό.

Οι δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας κατάφεραν να αναχαιτίσουν δύο άλλους πυραύλους που είχαν στόχο την πόλη, αναφέρει σε ανακοίνωσή της στο διαδίκτυο η διοίκηση.

Η Βρετανία στέλνει στο Κίεβο drone και αντιαρματικά όπλα

Εντωμεταξύ ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι το Μεγάλο Σάββατο, κατά τη διάρκεια της οποίας επιβεβαίωσε ότι η Βρετανία θα προμηθεύσει επιπλέον οπλισμό για να στηρίξει την άμυνα της Ουκρανίας έναντι της ρωσικής εισβολής.

«Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι η Βρετανία παρέχει επιπλέον αμυντική στρατιωτική βοήθεια, μεταξύ άλλων τεθωρακισμένα οχήματα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και αντιαρματικά όπλα», αναφέρθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο ηγετών, το περιεχόμενο της οποίας έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του Τζόνσον.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία επιτίθεται ξανά στο Αζοφστάλ - Πυραυλικό χτύπημα στην Οδησσό

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή