Twitter: Τι φοβούνται οι εργαζόμενοι μετά την «εξαγορά του αιώνα» από τον Έλον Μασκ
Νέα εποχή στο τοπίο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εγκαινίασε ο Ελον Μασκ, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, αποκτώντας τον έλεγχο του Twitter
Ο Έλον Μασκ κατέληξε σε συμφωνία 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αγοράσει το Twitter, σε ένα «χρυσό ντιλ» που θα δώσει στον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου τον έλεγχο ενός κοινωνικού δικτύου με περισσότερους από 200 εκατομμύρια χρήστες.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla γίνεται έτσι επικεφαλής μιας εταιρείας που έχει επικρίνει συχνά, ισχυριζόμενος ότι δεν έχει ανταποκριθεί στις δυνατότητές της ως πλατφόρμα για την «ελευθερία του λόγου».
Ο εκτελεστικός διευθυντής του Twitter Παράγκ Αγκραουάλ δήλωσε χθες στους δημοσιογράφους ότι το μέλλον της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης είναι αβέβαιο μετά την εξαγορά της από τον δισεκατομμυριούχο. Ο Μασκ θα δεχτεί ερωτήσεις από το προσωπικό του Twitter αργότερα, όπως ανακοίνωσε στους εργαζόμενους η εταιρία.
Οι εργαζόμενοι έχουν πλέον ερωτήσεις για τα σχέδια του Μασκ αναφορικά με την εταιρία, την πιθανότητα απολύσεων, αλλά και τις σκέψεις του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας για την ίδια συμφωνία, ο Αγκραουάλ ωστόσο απέφυγε αρκετές ερωτήσεις, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να απαντηθούν από τον Μασκ.
O «παράγων Τραμπ»
Οι εργαζόμενοι προβληματίζονται επίσης για το αν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που είδε τον λογαριασμό του στο Twitter να αναστέλλεται μόνιμα την προηγούμενη χρονιά, θα μπορέσει να επανέλθει, μετά την ανάληψη του ελέγχου από τον Μασκ.
«Από τη στιγμή που η συμφωνία κλείσει, δεν ξέρουμε προς ποια κατεύθυνση θα πάει η πλατφόρμα» απάντησε ο Αγκραουάλ στην ερώτηση που είχε να κάνει με τον Τραμπ. «Πιστεύω πως όταν έχουμε μία ευκαιρία να μιλήσουμε με τον Έλον, θα είναι μία ερώτηση την οποία θα πρέπει να του θέσουμε».
Ο Αγκραουάλ διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι δεν υπάρχουν σχέδια για απολύσεις. Ο Μπρετ Τέιλορ, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Twitter είχε ως στόχο να διαβεβαιώσει τους εργαζόμενους ότι η συμφωνία με τον Μασκ δίνει προτεραιότητα στην «λειτουργική συνέχεια» μέχρι το κλείσιμο της συμφωνίας.
«Νομίζω ότι αισθανόμαστε πολύ άνετα ότι (η συμφωνία) δίνει σε αυτή την ομάδα την ικανότητα να συνεχίσει να κάνει την εταιρεία επιτυχή, μεταξύ της υπογραφής και του κλεισίματος της μεταβίβασης,» είπε ο Τέιλορ.
Η νέα εποχή στο Twitter
Ο Μασκ είχε ασκήσει κριτική στην πλατφόρμα κοινωνικών μέσων και τις πολιτικές της. Θεωρούσε οτι η εταιρεία υπονομεύει τη δημοκρατία αποτυγχάνοντας να τηρήσει τις αρχές της ελευθερίας του λόγου. Το tweet του ήρθε μια μέρα αφότου δημοσίευσε μια δημοσκόπηση στο Twitter ρωτώντας τους χρήστες εάν πιστεύουν ότι το Twitter τηρεί την αρχή της ελευθερίας του λόγου. Πάνω από το 70% είχε ψηφίσει «όχι».
Λίγο πριν απο τη συμφωνία-μαμούθ είχε ξεσπάσει «πόλεμος» ανάμεσα στους μετόχους και την διοίκηση του Twitter καθώς πολλοί ήθελαν να μην γίνει αποδεκτή η πρόταση άμεσα ώστε να ανέβει η προσφορά του Μασκ, ενώ οι υπόλοιπο ζητούσαν να προχωρήσει η πώληση ώστε να μη χαθεί η ευκαιρία για μυθικό κέρδος.
Η μεγαλύτερη αλλαγή που έχει ανακοινώσει ο Μασκ έχει να κάνει με τον αλγόριθμο που χρησιμοποιείται καθώς σκοπεύει να τον κάνει «ανοιχτό» έτσι ώστε να μπορούν οι χρήστες να δουν τι «τρεντάρει» και για ποιο λόγο αντί απλά να τους ανακοινώνεται όπως γίνεται μέχρι σήμερα.
Διαβάστε επίσης:
Twitter: Πώς φτάσαμε στην αγορά του αιώνα από τον Έλον Μασκ - Τι αλλαγές έρχονται