Γαλλία: Η καλόγρια που έφτασε τα 118 με σοκολάτα και κρασί
Η αδελφή Αντρέ είναι επίσης η γηραιότερη εν ζωή μοναχή στον κόσμο και η γηραιότερη μοναχή όλων των εποχών.
Γεννημένη ως Λουσίλ Ράντον στις 11 Φεβρουαρίου 1904, η αδελφή Αντρέ έχει αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στη θρησκευτική υπηρεσία, ανέφερε η ανακοίνωση των ρεκόρ Γκίνες. Προτού γίνει καθολική μοναχή, φρόντιζε παιδιά κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και στη συνέχεια πέρασε 28 χρόνια φροντίζοντας ορφανά και ηλικιωμένους σε ένα νοσοκομείο.
Η αδελφή Αντρέ, που ζει κοντά στη γαλλική πόλη Τουλόν, είναι επίσης η γηραιότερη επιζήσασα του Covid-19 στον κόσμο. Στην ανακοίνωση των ρεκόρ Γκίνες αναφέρεται ότι βρέθηκε θετική στον ιό στις αρχές του 2021, αλλά ανέρρωσε πλήρως μέσα σε τρεις εβδομάδες, ακριβώς στην ώρα για τα 117α γενέθλιά της.
Σε μια συνέντευξη στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι RMC Story την Τρίτη, η αδελφή Αντρέ φάνηκε να έχει ανάμεικτα συναισθήματα για το ότι έγινε ο νέος γηραιότερος εν ζωή άνθρωπος.
«Νιώθω ότι θα ήμουν καλύτερα στον παράδεισο, αλλά ο καλός Κύριος δεν με θέλει ακόμα», είπε, αποκαλώντας τον τίτλο «θλιβερή τιμή». Εξέφρασε όμως και τη χαρά της που την φροντίζει η οικογένειά της.
Η αδελφή Αντρέ απολαμβάνει τη σοκολάτα και το κρασί και πίνει ένα ποτήρι κάθε μέρα επιβεβαίωσε στο CNNi το γηροκομείο της, Résidence Catherine Labouré. Όταν έκλεισε τα 118 νωρίτερα φέτος, η ηλικιωμένη καλόγρια έλαβε ένα χειρόγραφο σημείωμα γενεθλίων από τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν -τον 18ο Γάλλο πρόεδρο της ζωής της- σύμφωνα με ένα tweet από το γηροκομείο. Υπήρξαν επίσης 10 διαφορετικοί Πάπες που προεδρεύουν στην Καθολική Εκκλησία από τότε που γεννήθηκε.
Η αδερφή Αντρέ έγινε η μεγαλύτερη στον κόσμο μετά τον θάνατο της Κέιν Τανάκα, μιας Γιαπωνέζας που είχε προηγουμένως πιστοποιηθεί ως ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο, η οποία πέθανε σε ηλικία 119 ετών στις 19 Απριλίου.
Ο τίτλος του γηραιότερου ανθρώπου που έχει καταγραφεί ποτέ ανήκει επίσης σε Γαλλίδα. Γεννημένη στις 21 Φεβρουαρίου 1875, η ζωή της Ζαν Λουίζ Καλμάντ διήρκησε 122 χρόνια και 164 ημέρες, σύμφωνα με τη δήλωση των ρεκόρ Γκίνες.