Το Κίεβο δηλώνει πως κατέστρεψε ρωσικό πλοίο: «Η παρέλαση του στόλου τους θα γίνει στον βυθό»

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της χώρας «κατέστρεψαν άλλο ένα ρωσικό πλοίο».
Ουκρανικά και Μέσα Ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η φρεγάτα Ναύαρχος Μακάροφ του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού επλήγη από ουκρανικό πύραυλο
Twitter
1'

«Ουκρανικό Bayraktar TB2 κατέστρεψε άλλο ένα ρωσικό πλοίο. Αυτή τη φορά ένα αποβατικό σκάφος της κλάσης Serna» σημειώνεται σε ανάρτηση του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας στο Twitter. «Η παραδοσιακή παρέλαση του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στις 9 Μαΐου φέτος θα πραγματοποιηθεί κοντά στο Φιδονήσι - στον βυθό της θάλασσας» συμπλήρωσε το υπουργείο.

Το συγκεκριμένο πολεμικό είναι σύγχρονο, τέθηκε σε υπηρεσία το 2016. Πιστεύεται ότι άλλες τρεις φρεγάτες της ίδιας κλάσης είναι ανεπτυγμένες στη Μαύρη Θάλασσα. Το γενικό επιτελείο μιλά πλέον για 11 ρωσικά πολεμικά –συμπεριλαμβανομένων μικρών ταχύπλοων– που έχουν καταστραφεί από την έναρξη του πολέμου.

Πύραυλοι έπληξαν την Οδησσό

Παράλληλα, πύραυλοι έπληξαν την πόλη - λιμάνι της Οδησσού, στη νότια Ουκρανία, σήμερα, όπως έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπο τύπου της περιφερειακής διοίκησης Σέρχιι Μπράτσουκ, σε δηλώσεις που έκανε σε τηλεοπτικά δίκτυα.

Ο Μπράτσουκ είπε, επίσης, ότι οι βομβαρδισμοί σημειώθηκαν στην πόλη, αφότου στόχοι στην περιοχή περιμετρικά της Οδησσού επλήγησαν από τέσσερις πυραύλους νωρίτερα σήμερα.

Δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες σχετικά με τα νέα πλήγματα. Το Reuters δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αμέσως τις αναφορές αυτές.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Νέες προσπάθειες των Ρώσων για εισβολή στο Αζοφστάλ