Ελεύθεροι οι ηγέτες της Γουινέας-Μπισάου

Ελεύθεροι αφέθηκαν ο μεταβατικός πρόεδρος και ο πρώην πρωθυπουργός της Γουινέα-Μπισάου, οι οποίοι κρατούνταν όμηροι έπειτα από το πραξικόπημα που σημειώθηκε στις 12 Απριλίου στην αφρικανική χώρα, όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Ελεύθεροι οι ηγέτες της Γουινέας-Μπισάου
1'

Συγκεκριμένα ο Carlos Gomes Junior και ο Raimundo Pereira μεταφέρθηκαν στην πρωτεύουσα της Ακτής Ελεφαντοστού, Αμπιτζάν και είναι καλά στην υγεία τους.

Μετά από έντονες πιέσεις και απειλές της Αφρικανικής Ένωσης και της Οικονομικής Ένωσης χωρών της Δυτικής Αφρικής (Ecowas), ο Στρατός συμφώνησε να προχωρήσει στον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης, με την προκήρυξη εκλογών μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Μάλιστα την Πέμπτη, η Ecowas προειδοποίησε πως θα προχωρήσει στην επιβολή σκληρών οικονομικών κυρώσεων εφόσον ο Στρατός δεν ανάψει το «πράσινο» φως για την είσοδο στρατιωτών της στο έδαφος της αφρικανικής χώρας μέσα στις επόμενες 72 ώρες.

Το BBC μετέδωσε πως οι δύο άνδρες πρόκειται να συναντηθούν το Σάββατο με τον πρόεδρο της Ακτής Ελεφαντοστού, Alassane Ouattara, για να συζητήσουν για τις πρόσφατες εξελίξεις στην πρώην πορτογαλική αποικία.

Εκπρόσωπος του Στρατού επανέλαβε την Παρασκευή πως ο μεταβατικός πρόεδρος σκόπευε να μειώσει την επιρροή και το μέγεθος των Ενόπλων Δυνάμεων, θέτοντας σε κίνδυνο την εδαφική ακεραιότητα της χώρας γι αυτό και κρατούνταν όμηρος.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή