Tα «γυρίζει» τώρα ο Έλον Μασκ: Μετά τις απολύσεις, προαναγγέλλει προσλήψεις στην Tesla

O Έλον Μασκ που ζήτησε πρόσφατα από τους υπαλλήλους της Tesla να επιστρέψουν στο γραφείο ή να αποχωρήσουν από την εταιρεία και μίλησε για «σούπερ κακό προαίσθημα» για την οικονομία λέει τώρα οτι θα προχωρήσει σε προσλήψεις.
O Έλον Μασκ
ΑP
2'

Το «σούπερ κακό προαίσθημα» για την οικονομία που είχε ο Έλον Μασκ για την οικονομία, προκαλώντας την αντίδραση ακόμη και του προέδρου Μπάιντεν, φαίνεται πως ανήκει πλέον στο παρελθόν, με τον δισεκατομμυριούχο να πραγματοποιεί μία ακόμη από τις γνωστές του «κωλοτούμπες»

Ο Νοτιοαφρικανίος μεγιστάνας λέει τώρα ότι «ο συνολικός αριθμός εργαζομένων θα αυξηθεί τον επόμενο χρόνο, δεν θα γίνουν όμως αυξήσεις μισθών. Ο Έλον Μασκ είχε προαναγγείλει περικοπές προσωπικού κατά 10%, γιατί είχε κακό προαίσθημα για την οικονομία. Επιπλέον, είχε στείλει τελεσίγραφο στους υπαλλήλους του να μην συνεχίσουν την τηλεργασία γιατί θα απολυθούν

Τώρα όμως υποστηρίζει ότι η κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla θα αυξήσει το εργατικό της δυναμικό το 2023. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «New York Post», o αριθμός των εργαζομένων της Τesla θα αυξηθεί τo 2023, υποστήριξε χθες ο Έλον Μασκ, λίγα 24ωρα μετά τις δηλώσεις του ότι σχεδιάζει περικοπές.

«Ο συνολικός αριθμός εργαζομένων θα αυξηθεί τους επόμενους 12 μήνες, αλλά οι μισθοί θα πρέπει να μείνουν αρκετά σταθεροί», πρόσθεσε ο Νοτιοαφρικανός επιχειρηματίας στο Twitter, πιθανότατα για να ηρεμήσει τα... πνεύματα στην εταιρεία του. Το tweet του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία ήρθε δύο ημέρες μετά τις δυσοίωνες εξαγγελίες του.

Η «απάντηση» Μπάιντεν στον Μασκ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν την προηγούμενη εβδομάδα είχε απαντήσει στις απαισιόδοξες εκτιμήσεις του Μασκ, σχολιάζοντας την έκθεση για τις θέσεις εργασίας, που δόθηκε στη δημοσιότητα στις ΗΠΑ.

«Ενώ ο Μασκ μιλάει για αυτό, η Ford αυξάνει τις επενδύσεις της, συντριπτικά. Νομίζω ότι η Ford αυξάνει τις επενδύσεις στην κατασκευή νέων ηλεκτρικών οχημάτων. Έξι χιλιάδες εργαζόμενοι, θα μπορούσα να προσθέσω, στις μεσοδυτικές πολιτείες. Η πρώην Chrysler Corporation, κάνει επίσης παρόμοιες επενδύσεις σε ηλεκτρικά οχήματα. Η Intel προσθέτει 20.000 νέες θέσεις εργασίας στην παραγωγή τσιπ υπολογιστών. Λοιπόν, καλή τύχη στο ταξίδι του στο φεγγάρι».

Η αντίδραση Μπάιντεν ήταν αναμενόμενη καθώς ο Λευκός Οίκος βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla που ασκεί έντονη κριτική στην οικονομική πολιτική Μπάιντεν. Πρόσφατα είχε χαρακτηρίσει τον Αμερικανό πρόεδρο «λούτρινη - μαριονέτα» και ότι αντιμετωπίζει το αμερικανικό κοινό σαν... ανόητους.

Σχετικές ειδήσεις