Twitter: Oι χρήστες που έσπασαν το «φράγμα» των 100 εκατομμυρίων πιστών στο Ιnfographic του Newsbomb
Ο Έλον Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου μπήκε σε μια άλλη ελίτ ομάδα και έγινε ο έκτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει 100 εκατομμύρια ακολούθους στο twitter. Παραδόξως, αν και υπήρξε μανιώδης με τα...τιτιβίσματα στην υπηρεσία microblogging, ο διευθύνων δύμβουλος της Tesla κρατάει χαμηλό διαδικτυακό προφίλ το τελευταίο διάστημα.
Σύμφωνα με το Business of Apps, το Twitter έχει 206 εκατομμύρια καθημερινούς χρήστες και περίπου 450 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες. Ο Έλον Μασκ έχει πλέον 100 εκατομμύρια ακόλουθους στο Twitter, την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που φιλοδοξεί να αγοράσει.
Αυτό σημαίνει ότι πλέον τον ακολουθεί περίπου το 43% εκατό των ατόμων που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα, αν και αυτό το ποσοστό μπορεί να είναι σημαντικά διαφορετικό εάν, όπως υποπτεύεται ο ίδιο ο μεγιστάνας, πολλοί από αυτούς τους λογαριασμούς είναι ψεύτικοι.
Παρά το μεγάλο ποσοστό των ακολούθων του, ο Μασκ εξακολουθεί να κατατάσσεται στην έκτη θέση μεταξύ των ανθρώπων με τους περισσότερους followers στο Twitter. Στην πρώτη πεντάδα φιγουράρουν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο Καναδός τραγουδιστής, στιχουργός και ηθοποιός Τζάστιν Μπίμπερ, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Κέιτι Πέρι και η συνάδελφός της Ριάνα και ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής Κριστιάνο Ρονάλντο.
Ο διευθύνων δύμβουλος της Tesla και της SpaceX άνοιξε λογαριασμό στο Twitter το 2009, τρία χρόνια μετά τα εγκαίνια της πλατφόρμας. Από τότε που ξεκίνησε να "τιτιβίζει", ο Μασκ έχει δημοσιεύσει περίπου 18.500 tweets για μια τεράστια γκάμα θεμάτων, γεγονός που του έχει προκαλέσει πολλές φορές μπελάδες όχι μόνο με το κοινό, αλλά και με τις Αρχές.
Και ενώ οι ακόλουθοί του αυξάνονται και πληθαίνουν, το μεγάλο ερώτημα παραμένει: ο Μασκ ανησυχεί πραγματικά για τα spam bots του Twitter ή τα χρησιμοποιεί απλώς ως πρόσχημα για να διαπραγματευτεί μια χαμηλότερη τιμή για την αγορά του; Η έγκριτη Wall Street Journal απάντησε ότι υπάρχουν αμφιβολίες για το αν κάποιος θα μπορούσε να βγάλει ουσιαστικά συμπεράσματα από έναν τόσο μεγάλο όγκο πληροφοριών, εντός εύλογου χρονικού διαστήματος.